Početna - GOSPODARSTVO - Skup župana, gradonačelnika i načelnika PGŽ-a
foto: web

Skup župana, gradonačelnika i načelnika PGŽ-a

Pregledom svih podataka, na prošlotjednom sastanku Koordinacije župana i gradonačelnika i načelnika općina Primorsko-goranske županije, održanom u Baški na otoku Krku,vidljivo je da se Opatija smjestila u sami vrh gradova i općina po ostvarnim rezultatima lani po stanovniku. Prosječna neto plaća primjerice iznosila je 4.951,00 kunu, a prosječna mirovina 2.811,56 kn. Proračun JLS po stanoviku iznosi 9.466,97 kn, dobit poduzetnika nakon oporezivanja po stanovniku 8.027,98 kn, a ukupni prihod poduzetnika po stanovniku iznosi 149.609,07 kn.

Ovakvi rezultati zapravo i ne iznenađuju, s obzirom da je Opatija turistički grad s cjelogodišnjim poslovanjem, čiji se pak rezultati poboljšavaju iz godine u godinu, kako u sezoni, tako i u posezoni, što je izrazito bitan faktor gradu koji od turizma živi.

Podizanje turističke infrastrukture na čemu se intenzivno radi, objašnjava gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, kroz realizaciju i pripremu nekoliko krupnih projekata, poput izgradnje Sportske dvorane na Lipovici, ili pak nadolazeće gradnje Kulturno-turističkog centra iza hotela Imperial, stvaranje preduvjeta za početak uređenje i osuvremenjavanja velikih kupališta (Lido i Slatina), sređivanja manjih gradskih plaža, priprema za realizaciju projekta Triestina, zatim i nezaobilazno ulaganje napora cijele lokalne zajednice u sređivanje prometnica na gradskom području, procesi su koji se ubrzano, ali pažljivo prate u fazama stvaranja.

Očekuje se da će zajedničkim radom sviju uključenih u ove procese, rezultat za gradsku ekonomiju značiti uzlazni trend narednih godina u kontinuitetu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...