Početna - ZABAVA - “Slomljeno srce” nije samo izraz tuge i boli, ono zaista postoji
slomljeno srce

“Slomljeno srce” nije samo izraz tuge i boli, ono zaista postoji

Slomljeno srce je izraz koji se često rabi kao metafora za duševnu bol i patnje koju netko osjeća nakon što je izgubio voljene osobe – bilo kroz njenu smrt, odlazak na drugo mjesto, rastava braka, nevjeru, prekid veze ili odbijanje. Pod “voljenom osobom” se u tom smislu najčešće podrazumijeva bračni ili intimni partner, iako se izraz ponekad rabi i za slučajeve gubitka članova obitelji, prijatelja ili kućnih ljubimaca.

Medicinska znanost, pak, poznaje stanje non-ishemične kardiomiopatije koju ponekad kod inače zdravih ljudi može izazvati emocionalni šok izazvan gubitkom voljene osobe. On se naziva Takotsubo kardiomiopatija, ali i sindrom slomljenog srca.

Nije da će nam ovaj podatak olakšati našu bol ako smo tek izašli iz veze ili sličn ali ako ništa može nam poslužiti kao dokaz da nismo ludi ili na putu u ludilo iako se u takvim situacijama nerijetko upravo tako osjećamo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prodana bivša Todorićeva Villa Castelo

Nekadašnja rezidencija obitelji Todorić u Medveji, Villa Castello, prodana je slovačkom investitoru za 8,115 milijuna eura,a prodaju je danas odobrilo ...