Početna - GOSPODARSTVO - Slovenci zovu Hrvate na skijanje: Budite nam vjerni kao što smo mi bili vama ljeti

Slovenci zovu Hrvate na skijanje: Budite nam vjerni kao što smo mi bili vama ljeti

Slovenska skijališta na rubu su opstanka, ali još uvijek se nadaju, ako epidemiološka situacija u prosincu bude bolja, kakvoj-takvoj sezoni.

Slovenski mediji javljaju da su na Krvavcu i Kranjskoj Gori spremni na sve scenarije, a velike nade polažu u goste iz Hrvatske.

Blaž Veber iz Turističke zajednice Kranjska Gora se nada početku skijaške sezone, ako to epidemiološke mjere dozvole, sredinom prosinca. Očekuje najviše domaćih skijaša, ali i turista iz Hrvatske, javlja tportal.

‘Na Engleze ove sezone ne možemo računati. Hrvati su proteklih godina među stranim turistima bili treći najbrojniji, prvenstveno zahvaljujući njima su sobe od Božića do 10. siječnja bile popunjene. Neka budu vjerni kao što smo mi bili vjerni njima na Jadranu. Oduvijek smo s Hrvatima imali dobre odnose i ako situacija bude primjerena, vjerujem da će se mnogi od njih odlučiti za odmor u Kranjskoj Gori’, rekao je Veber.

Direktorica zajedničkih službi Vogel Aleksandra Fiorelli zabrinuta je za opstanak skijališta.

‘Bit ćemo sretni ako uopće preživimo. Svi smo u istoj kaši, sumnjam da itko ima takvu zalihu da u ovim uvjetima može pričekati sljedeće ljeto. Prošla zima je već bila izuzetno loša. Tek 5. ožujka palo je puno snijega. Nadamo se da ćemo ovaj put moći funkcionirati prilično normalno’, izjavila je Fiorelli.

Izvor: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Iz KBC-a Rijeka pozivaju sve darivatelje krvi koji su preboljeli Covid-19: Prikuplja se plazma za liječenje oboljelih

Pozivaju se dobrovoljni davatelji krvi koji su preboljeli COVID-19, a od prestanka simptoma bolesti ili laboratorijski potvrđene infekcije SARS- CoV-2 ...