Početna - IZDVOJENO - “Slučajna kina” i ovo ljeto na tajnim lokacijama u Rijeci, Liburna Film Festival
14_LFF (2)

“Slučajna kina” i ovo ljeto na tajnim lokacijama u Rijeci, Liburna Film Festival

 I ovo ljeto tijekom srpnja i kolovoza Liburnia Film Festival  priprema projekcije dokumentaraca na neočekivanim riječkim lokacijama. Program čine dokumentarni filmovi s prošlih festivalskih izdanja, a četiri “slučajna kina” održat će se na tajnim lokacijama koje će publika pronaći putem uputa objavljenih na društvenim mrežama Festivala.

Slučajno ili namjerno, Riječani će moći uživati u dokumentarcima na lokacijama koje čine jedna zgrada, jedna boćarija, jedan vrt i jedna plaža, ambijenti koji su posebno odabrani s obzirom na teme filmova.

Prva projekcija održat će se u utorak 18. srpnja kada je na repertoaru film Kandidat Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera koji prati svakodnevne političke prevrate izbornog procesa stanara jedne zagrebačke zgrade uz predizborna događanja na parlamentarnoj razini. U srijedu 26. srpnja drugo “slučajno kino” donosi Sretnu zemlju Gorana Devića, dokumentarni “film ceste” na putu u prošlost, s dva krajnja odredišta – Kumrovec i Bleiburg.

Projekcije u kolovozu započinju u srijedu 2. kolovoza uz Marijine Željke Sukove, dokumentarnu glazbenu komediju s elementima drame, koja prati jedinstveno okupljanje u čast pokojne sustanarke, majke i bake. Posljednje “slučajno kino” zatvara ovaj ciklus u srijedu 9. kolovoza uz tri dokumentarca; Splitski akvarel Borisa Poljaka, dokumentarnu sliku vrelog ljetnog dana na splitskoj plaži na Žnjanu, Kino otok Ivana Ramljaka, poetski dokumentarac posvećen malim kinima na hrvatskim otocima te Sol, maslina, kamen ranka Vilusa, vizualni esej i odu radu, prirodi i tišini koji su zaboravljeni i zanemareni u vrtlogu hrvatskog turističkog uzleta.

“Slučajno kino” svojevrsna je najava ovogodišnjeg 15. izdanja Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, koji će se održati od 21. do 25. kolovoza u Opatiji.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište na Zametu

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet sinoć je svečano otvoreno obnovljeno košarkaško igralište. Igralište je obnovljeno sredstvima skupljenim organizacijom Gospodarskih igara ...