Početna - IZDVOJENO - Slučajne žrtve: Bespilotna letjelica ubila 15 svatova
foto: wired.com

Slučajne žrtve: Bespilotna letjelica ubila 15 svatova

Misleći da su pripadnici Al-Qaide, koji u tom dijelu Jemena imaju jako uporište, američka letjelica pogodila civile. Neki su podlegli ozljedama u bolnici, a UN će tražiti hitno objašnjenje ove tragedije prenosi Večernji.

Svadbena svečanost zavijena je u crnu u Jemenu, jer je 15 ljudi poginulo u zračnom napadu, objavljuje Reuters. Izgleda da su bili na krivom mjestu, jer su, kako se ispostavilo, stradali slučajno. Bespilotna je letjelica, američka, zamijenila svatovski konvoj za Al-Qaidine militante, kojih u gradu Radda, mjestu tragedije, ima podosta.

– Projektil je promašio cilj i pogodio kolonu vozila koja je išla na vjenčanje. Na licu mjesta ubijeno je 10 osoba, a još pet je podleglo ozljedama u bolnici – kazali su jemenski dužnosnici sigurnosti, napominjući da je ranjeno još pet ljudi.

Iako neki izvještaji spominju da je poginulih 13 (kod zračnih napada u Jemenu često je tako, no kao da je to u ovoj tragičnoj situaciji i bitno!), specijalni je izvjestitelj UN-a za Time objasnio “kako od vlastiju Jemena i SAD-a mora dobiti objašnjenja kako se zbio ovaj strašan čin.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...