Početna - ZABAVA - Službeno je, Švedska prelazi na šestosatno radno vrijeme
svedska

Službeno je, Švedska prelazi na šestosatno radno vrijeme

Počinje i službeni dio švedskog šestosatnog radnog dana,tvrtke u Švedskoj trebale bi u sve većem broju početi raditi po šestosatnom radnom vremenu. Razlog tome dali su vrhunski stručnjaci koje je vlada odlučila poslušati, a oni tvrde kako su ljudi u tom modulu produktivniji, sretniji, zadovoljniji sobom i što je najbitnije imaju puno više vremena uživati u privatnom životu. Neke tvrtke, poput tvrtke Filimundus koja se bavi razvojem aplikacija brzo su se prilagodile, dok je Toyota to učinila još prije 13 godina. Zanimljivo, to je za tvrtku dovelo čak i do povećanja profita.

“Ostati fokusiran na posao punih osam sati veliki je izazov s kojim se nosimo tako da uključujemo pauze koje su često gubljenje vremena, a istovremeno nemamo dovoljno kvalitetnog vremena za privatan život nakon posla.”, izjavio je direktor tvrtke Filimundus i pojasnio kako zaposlenici ne smiju biti na društvenim mrežama, sastanci su kratki i učinkoviti i ostale stvari koje ometaju rad su svedene na minimum.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...