Početna - IZDVOJENO - Smiljan Reljić: Karamarko nije bio doušnik Udbe
smiljanic
web

Smiljan Reljić: Karamarko nije bio doušnik Udbe

Neistina je da je Karamarko bio doušnik Udbe. Ja sam prva osoba koja bi to znala.Sigurnosna provjera radila se za svakoga tko je dolazio na iole važniju funkciju u državnoj upravi, a načelnik Policijske uprave zagrebačke, kao jednog od najvećih dijelova MUP-a, bila je zaista važna funkcija, rekao je za Večernji list Smiljan Reljićkoji je 90-ih godina bio ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP-a), a bio je i pomoćnik ministra unutarnjih poslova, kao i voditelj Nadzorne službe Ureda za nacionalnu sigurnost (UNS-a), piše 24 sata.

– Dolazak nove osobe u konzervativnu i zatvorenu sredinu kao što je tada bio MUP bio je popraćen provjerama, ali i kuloarskim pričama. Da je bilo što, čak i na razini trača, upućivalo na nešto upitno kod postavljanja Karamarka na tako važnu dužnost, ja bih to sigurno znao. To je bilo naprosto tako. SZUP je izvorno kontraobavještajna služba i on je taj koji je bio pozvan da sve sumnje provjeri – rekao je Reljić.

Podsjetimo, Josip Manolić je rekao da je Karamarko bio suradnik Udbe. Tomislav Karamarko je to demantirao i najavio je da će tužiti Manolića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...