Početna - AUTOMOTO - Snimljen Fiat Panda MY2016
fiat panda

Snimljen Fiat Panda MY2016

Fiat je u rujnu 2011. godine na Salonu automobila u Frankfurtu i službeno predstavio aktualnu, treću generaciju svog malog gradskog modela Panda, a po pisanju talijanskih medija obnovljena verzija će promociju imati uskoro.

Pojedini mediji su objavili nekoliko špijunskih slika maskiranog test primjerka, a tu je i nezvanični render koji pokazuje kakve promjene možemo očekivati ​​na eksterijeru.

Ipak, velikih vizualnih promjena neće biti, što znači da možemo očekivati ​​LED dnevna svjetla, dotjerani branik i saćasti otvor za zrak, kao i drugačiju grafiku zadnjih svjetla, novi dizajn alu kotača i širu paletu boja.

Izmjena će biti i unutrašnjosti, a očekuju se dotjerani volan, kvalitetniji materijali i nove kombinacije boja, kao i moderan Infotainment sustav, konekcija za smartphone …

Ostaje da se vidi da li će biti i nekih novosti u gami motora.

Prva generacija Pande se pojavila još 1980. godine, au Fiatovoj paleti je zauzela mjesto između Fiata 126 i 127, dok je za dizajn tog, prije svega, jednostavnog i skromno opremljenog modela bio zaslužan slavni Giorgetto Giugiaro.

Ipak, prva Panda je bez obzira na svoju jednostavnost u proizvodnji ostala čak 23 godine, pri čemu je proizvedeno oko 4,5 milijuna komada. Kraj za tu prvu generaciju Pande je uslijedio u svibnju 2003. godine, a iste godine na scenu stupa druga generacija koja je osvoljila i titulu Europskog automobila godine za 2004.

Druga generacija se inače proizvodila u Poljskoj, dok se proizvodnja treće obavlja u tvornici Pomigliano d’Arco u Italiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Javni poziv – prijedlozi za dodjelu nagrade PGŽ za 2020.

Primorsko-goranska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Primorsko-goranske županije u 2020. godini. Prijedlozi se zaprimaju do ...