Početna - IZDVOJENO - Foto: Spektakl ljeta kakav se rijetko viđa: Održan “Great Gatsby Night”
Great Gatsby Night

Foto: Spektakl ljeta kakav se rijetko viđa: Održan “Great Gatsby Night”

Da li vam se ikada dogodilo da vas nešto toliko očara i ugodno iznenadi da neko vrijeme niste u stanju izustiti niti riječ, samo gledate i pratite, upijate pozitivnu energiju i uživate u tome što se oko vas događa? Upravo tako izgledala su lica svih onih koji su petak na večer proveli na najvećem ljetnom spektakl u u organizaciji Milenij hotela – ‘Great Gatsby Night’ koji se održao po drugi puta. Prema procjenama organizatora ovom atraktivnom događanju prisustvovalo je više stotina gostiju koji su do sitnih sati uživali u dinamičnoj atmosferi duž cijele ulice i trga hotela  Royal.

Već od samog početka ulice koja vodi do hotela Royal prekrasnom scenografijom vjerno je dočarana atmosfera i ugođaj dvadesetih godina prošloga stoljeća. Prvi dio ulice bio je zamišljen kao siromašnija četvrt u kojoj se kreću lokalni gangsteri, krijumčari alkoholom. U svojim malim radnjama tu su i neizostavni čistači cipela, ulicom se šetao i s obožavateljima fotografirao Charlie Chaplin, a neki su se čak odvažili i na partiju šaha s Albertom Einsteinom. Cijelom tom ‘četvrti’ odjekivali su i zvuci jazza, swinga i drugih, u ono vrijeme, popularnih žanrova, a svoje umjetnine tu je izložio i lokalni slikar.

Na štandovima gradske tržnice prodavalo se svježe voće i povrće te smoothiji, a mogli su se kupiti i omiljeni gatsbyjevski rekviziti u pravom ‘China Shop-u’. Policajci u policijskoj postaji trudili su se paziti na red i mir u gradu, a prava atrakcija bio je i Casino Corleone u kojemu se cijelu večer igrao Black Jack uz nagrade za najuspješnije. Čistač cipela imao je pune ruke posla, a publika je uživala u brojnim malim skečevima s odličnim glumcima i statistima duž cijele ulice.

Približavajući se centralnom mjestu na trgu hotela Royal, nezaobilazno je bilo i fotografiranje ispred ‘Gatsby Walla’ uz profesionalnu filmsku rasvjetu i fotografe. Dojam glamura i blještavila upotpunila je vrhunska rasvjeta cijeloga prostora, kao i puno dekorativnih detalja na svakom koraku – blještavih trakica, perja, bisera.
Baš s tim detaljima pažljivo su bili dekorirani stolovi i cijeli trg, a bili su tu i uvijek atraktivni oldtimeri s lakajima koji su tijekom cijele večeri goste pozivali na vožnju gradom.

Na VIP stolovima posluživao se šampanjac, a koliko je ovo vrijeme inspirativno i zanimljivo svima moglo se vidjeti i po velikom broju kostimiranih gostiju s elegantnim i blještavim modnim detaljima iz 20-tih. Uz šampanjac posluživali su se i originalni kokteli kao što je Gin Rickey, Min Julep…
Big Band Josipa Pepija Forembachera i DJ WooX izvrsnim i dinamičnim repertoarom jednostavno su mamili na ples, a plesne točke profesionalnih plesača i plesačica rasplesale su i one sramežljivije.
Glazba Big Banda uz ručno oslikanu scenografiju vratila je vrijeme unatrag, a malo filmske akcije i potjere za kriminalcima na kratko prekinulo zabavu po uzoru na 20-te. Ljubomorni Al Capone ulovio je svoju djevojku u ljubavnom klinču s neodoljivim Gatsbyjem te je neuspješno i uz pucnjavu pokušao preoteti.
Vrhunac ovog razuzdanog tuluma bio je fantastična točka s plesačicom na svili na 15-ak metara visokoj konstrukciji, a kako i priliči razuzdanom tulumu poput ovoga, za kraj su pripremljene atraktivne scenske fontane.
Izvrsna glazba, gluma, ples, scenografija te spektakularna rasvjeta, samo su dio ambijenta i atmosfere koja se mogla osjetiti tijekom ovog ljetnog spektakla Milenij hotela. U programu je sudjelovalo više od 50 glumaca, plesača, glazbenika, statista i na najbolji mogući način dočaralo atmosferu burnih 20-tih.

‘Cilj ovakvih događanja je stvoriti gostu razlog dolaska ne samo u naše hotele, već u cijelu destinaciju, a nas zaista iznimno veseli što smo već drugu godinu održavanja to uspjeli. Jako je puno gostiju koji su prošle godine bili na večeri posvećenoj Velikom Gatsbyju, ponovno se vratili na ovogodišnji upravo zbog odličnih dojmova i organizacije, ali i najavili svoj dolazak sljedeće godine upravo zato što ih svake godine dočeka drugačiji, veći i bolji program. U realizaciju ovogodišnjeg ‘Gatsbyja’ bilo je uključeno preko 50 glumaca, statista, plesača, glazbenika i cilj nam je bio napraviti dinamičnu zabavu s puno raznih manjih elemenata i mislim da smo, ako je suditi po reakcijama i dojmovima gostiju, u tome u potpunosti uspjeli. Gostima je jedan ovakav program očito jako atraktivan jer, kako sami kažu, tako nešto zaista rijetko gdje imaju doživjeti’ izjavila je RankaGismondi, Event Manager Milenij hotela.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...