Početna - IZDVOJENO - Speleološka škola 2015.
web

Speleološka škola 2015.

Speleološka škola je tečaj speleologije kojeg već tradicionalno početkom proljeća, trinaesti put od osnutka Udruge 1997. godine, organizira Speleološka udruga „Estavela“ iz Kastva. Cilj speleološke škole jest educiranje zainteresiranih, prvenstveno mladih, o speleologiji te njihovo osposobljavanje za uspješno i sigurno bavljenje njome. U speleološkoj školi polaznici prolaze teoretski i praktični dio, gdje stječu znanja i vještine potrebne za sigurno istraživanje špilja i jama.

Teoretski dio se održava u prostorijama Udruge na Kastvu, dok se praktični dio provodi na terenu u poznatim špiljama i jamama na području Kastavštine, Klane i Ćićarije. Speleološka škola se sastoji od 12 sati teorije i tri jednodnevnih te tri dvodnevnih terenskih vježbi s obveznim bivakiranjem (spavanjem u prirodi), a nakon kojih slijedi usavršavanje stečenih vještina u istraživačkim akcijama iduća četiri mjeseca. Škola je organizirana tako da se jednom tjedno u večernjim satima predaje teorija, a vikendom se odlazi na teren. Program škole je usklađen sa programom Hrvatskog speleološkog saveza. Nakon završene speleološke škole polaznici koji su ispunili uvjete, pristupaju ispitu pred Povjerenstvom Saveza i stječu titulu speleološkog pripravnika.

Na speleološku školu se mogu prijaviti svi stariji od 16 godina, nije potrebno nikakvo predznanje. Svu speleološku opremu osigurava Udruga, potrebo je imati samo želju i volju za bavljenje speleologijom te gumene čizme ili gojzerice, rukavice i radnički kombinezon. Škola počinje u četvrtak 2.04.2015, zainteresirani se trebaju prijaviti do ovog roka jer je broj polaznika ograničen. Cijena škole je 600 kn, a za studente 400 kn.

 

Prijave i informacije:

e-mail: su.estavela@gmail.com

mob: 095 8450048

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...