Početna - IZDVOJENO - Sporazum Kostrene i Ine: 400 milijuna dolara za zdraviji okoliš
kostrena ina

Sporazum Kostrene i Ine: 400 milijuna dolara za zdraviji okoliš

Načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić i direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta potpisali su u Kostreni Memorandum o razumijevanju. Možda je današnji dan jedan od povijesnih za zdravije sutra Kostrene.

Općina Kostrena i Rafinerija ušle su u 50. godinu zajedničkoga života – zlatni pir do kojeg se došlo uz pregršt kompromisa, ali drugačije teško da bi se i moglo. “Suživot s rafinerijom je težak i traži puno kompromisa”, kaže načelnica Kostrene Mirela Marunić i dodaje kako se nada da će rafinerija ipak puno više sredstava uložiti u modernizaciju.

Uložit će, kaže član Uprave Ine Ivan Krešić, stvarno puno: “Govorim o ulaganju 400 milijuna dolara u iduće četiri godine i zato nam je bitno osnažiti transparentnost komunikacijskog kanala s Općinom Kostrena kako bismo to vrijeme, vrlo izazovno, što uspješnije zajedno savladali.”

Sav novac za kostrensku priču i zdravo sutra dosad je Ina Kostreni plaćala 25 milijuna kuna komunalne naknade na godinu i nema spora – industrija ti daje, ali i uzima.

Sve što Kostrenjani žele je čist i siguran okoliš, bez toga sve je uzalud. Vodeći ljudi Ine kažu da već početkom 2016. slijedi još jedan remont postrojenja na Urinju. Prvi korak je učinjen, sljedeći je strpljenje.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...