Početna - IZDVOJENO - Sportska ambulanta otvara vrata u travnju, godišnje će obavljati oko 3000 pregleda

Sportska ambulanta otvara vrata u travnju, godišnje će obavljati oko 3000 pregleda

Sportska ambulanta otvara vrata u travnju, 3. travnja obavit će se prvi pregledi. Svi su ugovori potpisani, sve je riješeno u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Domom zdravlja PGŽ-a!

Ambulanta će obavljati oko 3000 pregleda godišnje, obuhvaćeni su riječki i županijski klubovi u omjeru pola – pola na godišnjoj razini. Prednost imaju kategorizirani te sportaši mlađih dobnih kategorija. Klubovi neće više morati plaćati preglede iako mogu birati gdje će obavljati preglede. Znamo da medicinski pregledi jako opeterećuju klupske budžete, kaže Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

Ideja o sportskoj ambulanti stara je bezmalo dvadeset godina, Grad Rijeka osigurao je u Dvorani mladosti prostor za ambulantu tamo negdje početkom tisućljeća… Zašto je toliko godina zjapio prazan?

Otkada sam postala pročelnica, prvo pokušavam riješiti probleme koju su mene opterećivali kada sam se bavila sportom. Zatekla sam nerealizirani projekt ambulante o kojoj se godinama pričalo. Pokrenula sam realizaciju, sastanak na sastanak i evo, uskoro otvaramo ambulantu– Ne znam. Otkada sam postala pročelnica, prvo pokušavam riješiti probleme koju su mene opterećivali kada sam se bavila sportom. Zatekla sam nerealizirani projekt ambulante o kojoj se godinama pričalo. Pokrenula sam realizaciju, sastanak na sastanak i evo, uskoro otvaramo ambulantu. Za početak će raditi jedna liječnica i jedna medicinska sestra. Nama je cilj multidisciplinirani pristup, da dobijemo sportsku ambulantu sa svim potrebnim strukama, od liječnika, psihologa, nutricionista do fizioterapeuta…. da ustanovimo pravi centar za sportaše. Ovaj je projekt pokrenut prije svih zbog djece, ali koristi bi trebali imati i vrhunski sportaši, naglašava Begić Blečić.

I još jedna novost:

– Dogovorili smo prijevoz sportaša, Grad Rijeka, Autotrolej i Rijekaplus potpisali su ugovore. Klubovi stječu određene popuste, prijevoz sportaša također je velika stavka u klupskim budžetima, zaključuje pročelnica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

bozicni_pokloni_in

Kastav isplaćuje jednokratnu pomoć – poklon bon umirovljenicima