Početna - IZDVOJENO - Spremite kišobrane, izvadite kape i šalove, stigla je bura i hladnoća!
rijeka
Grad Rijeka

Spremite kišobrane, izvadite kape i šalove, stigla je bura i hladnoća!

Još nismo zaboravili južinu, kišu i sve probleme koje je stvorila ogromna količina padalina. Zimske jakne stajale su u ormarima, a bez kišobrana nismo mogli nikud. Sad ta kiša odlazi u zaborav, a ovaj tjedan stiže prava prosinačka hladnoća uz buru.

Kišu je donijela ciklona iz zapadnog Sredozemlja, koja odmiče na istok, a sa sjevera Europe se spušta hladna fronta nakon koje će ojačati anticiklona te konačno donijeti stabilizaciju vremena uz osjetno niže temperature zraka.

S prolaskom fronte bit će i prolaznih oborina. Tako sa zahladnjenjem u prvom dijelu ponedjeljka u gorju može biti slabog snijega i susnježice, a na Kvarneru i mjestimične kiše, na istočnom priobalju i malo snijega nošenog burom.

Bura će i u Rijeci biti jaka s olujnim udarima u ponedjeljak, a na istočnom priobalju i olujna s orkanskim udarima. U gorju će biti olujnog sjeveroistočnjaka s orkanskim udarima. Sve to osigurava pad temperature zraka koji će biti značajno ispod prosjeka za doba godine.

Pad temperature još će biti izraženiji u utorak kada će gorje cijeli dan biti u debljem minusu, a jutarnji minusi mjerit će se i uz obalu te ponegdje na otocima. U gorju je još i tijekom prvog dijela utorka moguć uglavnom slab snijeg, a zatim će i tamo doći do stabilizacije vremena. Slabljenje bure na Kvarneru, očekuje se u drugom dijelu dana.

Kako javlja RiMeteo, od srijede stiže ipak nešto toplije vrijeme dok nas nove padaline očekuju od subote.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...