Početna - IZDVOJENO - Srijeda u Guveru donosi film „Razred“
Ratred

Srijeda u Guveru donosi film „Razred“

Liburnia će uploviti u Ljetni pivski vrt Guver i ove srijede, 20. srpnja. Na repertoaru je film „Razred“ autorice Vesne Čudić kojoj je žiri prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala dodijelio nagradu na najbolju režiju zbog iznimno važne društvene tematike koju je prikazala u zaokruženom i cjelovitom filmskom djelu ujednačenog ritma u kojem se osjeća redateljska posvećenost temi i junacima.

Osim na Liburnia Film Festivalu, koji se ove godine održava od 22. do 26. kolovoza, film „Razred“ je nagrađen i na Danima hrvatskog filma 2015. gdje je dobio Nagradu Žirija za etiku i ljudska prava te Nagradu publike. Autorica je četiri godine bilježila odrastanje mladih Romkinja iz Darde koje su suočene s uobičajenim tinejdžerskim problemima, ali i pritiskom koji na njih vrši okolina oko dvojbe – udati se ili nastaviti školovanje.

Projekcija počinje u 21:30, a ulaz je slobodan.

Riječani i Riječanke slobodno mogu rezervirati srijede u srpnju za gledanje nagrađivanih dokumentaraca u vrtu kraj Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoj primorja, jer se besplatne projekcije u sklopu turneje „Liburnia uplovljava“ nastavljaju svake srijede do kraja mjeseca.

Program se provodi u partnerstvu s mrežom Clubture uz podršku Primorsko-goranske županije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...