Početna - IZDVOJENO - Stanje na cestama uoči međunarodnog praznika rada
foto:web

Stanje na cestama uoči međunarodnog praznika rada

Budući da je praznik u četvrtak mnogi će ga spojiti s vikendom koji slijedi i provesti nekoliko dana, bilo u svom mjestu stanovanja, bilo na nekom drugom odredištu.

U Hrvatskom autoklubu gužve i pojačan promet očekuju već u srijedu prijepodne u gradskim središtima, a poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima – osobito na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, te na državnim cestama D1 Lička magistrala i D8 Jadranska magistrala. Tijekom popodneva gužve se očekuju i u trajektnim pristaništima i lukama (Valbiska, Brestova, Stinica, Prizna, Zadar i Split), u blizini turističkih središta na obali, osobito u Istri.

Pojačani promet očekuje se i na graničnim prijelazima sa Slovenijom jer je ondje praznik u četvrtak i petak, 1. i 2. svibnja, pa se poveći broj vozila očekuje upravo iz smjera te susjedne države. Na graničnim prijelazima Macelj i Bregana bit će pojačan promet, ali se gušći promet očekuje na graničnim prijelazima u Istri (Kaštel i Plovanija) i Primorsko-goranskoj županiji (Rupa i Pasjak).

Tijekom 1. svibnja, gužve se, osim na glavnim cestovnim pravcima, te na cestama u blizini turističkih središta, očekuju i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja – na izlasku, Metković, Gabela Polje i Mali Prolog – na ulasku).

Svi koji su spajali više dana odmora, vraćat će se uglavnom u nedjelju, u popodnevnim satima, tako da u Hrvatskom autoklubu pojačani promet očekuju ponovno na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana. Pojačan promet očekuje se i prema graničnom prijelazu Macelj, na autocesti A2 Zagreb-Macelj. Kratki zastoji bit će mogući na naplatnim postajama Rugvica (A3), Trakošćan (A2) i Lučko (A1).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...