Početna - IZDVOJENO - Stanje u prometu tijekom vikenda
policija-rotirka
ilustracija

Stanje u prometu tijekom vikenda

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske od 8. do 11. srpnja dogodilo se 47 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teško, a 13 lakše ozlijeđeno. Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Rijeke, Jelenja i mjesta Lokve, a teško su ozlijeđeni dijete koje je upravljalo biciklom, pješak, dva vozača motocikla i putnik na motociklu. Prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete dogodila se 8. srpnja oko 18.35 sati u mjestu Dražice, a u ovoj prometnoj nesreći sudjelovao je i vozač osobnog vozila.

Vozači motocikala ozlijeđeni su u prometnim nesrećama u Osječkoj ulici u Rijeci, i to 58-godišnji vozač Gilere, stradao 8. srpnja oko 15.55 sati u sudaru s osobnim vozilom marke Renault kojim je upravljala 47-godišnjakinja te 44-godišnjak koji je 10. srpnja oko 00.35 sati upravljao Kawasakijem od čvora Orehovica prema čvoru Čavli. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen i 24-godišnji putnik na spomenutom motociklu. Iste noći, oko 2.10 sati teško je ozlijeđen i 18-godišnji pješak koji se u naselju Sleme na području mjesta Lokve kretao sredinom kolničke trake kada ga je oborio 23-godišnji vozač osobnog vozila te potom napustio mjesto prometne nesreće, ali je naknadno pronađen.
U ovom razdoblju policija je zabilježila 569 prometnih prekršaja, od kojih najviše – 112 prekršaja prekoračenja brzine, 77 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 19 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige. Od prekršaja prekoračenja brzine izdvajamo osobno vozilo marke Porsche, zagrebačkih registracijskih oznaka koje se jučer oko 9.59 sati kretalo u smjeru Rijeke autocestom kod vijadukta Zečeve Drage brzinom od 181 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg izmjerena je 9. srpnja u 3.10 sati u Puntu na otoku Krku 25-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Daewoo. Izdvajamo i vozače zatečene pod utjecajem alkohola tijekom vikenda na području Omišlja, Krka, Tršća, Malog Lošinja i Rijeke. Riječ je dvojici državljana Slovenije u dobi od 51 i 29 godina kojima je izmjerena koncentracija alkohola od 1,73 g/kg i 1,81 g/kg, zatim trojicu hrvatskih državljana u dobi od 59, 25 i 21 godine s koncentracijama alkohola od 1,20 g/kg, 0,75 g/kg i 0,74 g/kg.

Policija je sinoć u Rijeci zaustavila i 27-godišnjeg vozača Opel astre kod kojeg je pronađena manja količina marihuane te je prekršajno prijavljen. Isto tako, tijekom 8. srpnja u mjestu Lokve te u Rijeci zatečeno je dvoje vozača koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, dok je jučer u mjestu Lopar na otoku Rabu zaustavljen 37-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom na kojem su bile nepripadajuće registracijske pločice, a registracija ovog vozila je istekla u rujnu prošle godine.
Svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja ili drugih kažnjivih radnji sankcionirani su prema odredbama važećih zakonskih propisa, dok je dio vozača zadržan u službenim prostorijama policije zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...