Početna - IZDVOJENO - STARTUP Inkubator Rijeka otvara svoja vrata za novu generaciju mladih poduzetnika
start-up

STARTUP Inkubator Rijeka otvara svoja vrata za novu generaciju mladih poduzetnika

Javni poziv za ulazak sedme generacije polaznika u STARTUP Inkubator Rijeka, koji pruža podršku u razvoju poslovnih ideja, bit će otvoren u razdoblju od 25. listopada do 22. studenog, a nova generacija započet će s radom početkom prosinca.

STARTUP Inkubator Rijeka poduzetnička je infrastruktura Grada Rijeke koja mladima već četiri godine pruža podršku u razvoju njihovih poslovnih ideja. Točnije, u Inkubatoru se kroz razdoblje od 6 mjeseci pruža potpora fizičkim osobama u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema, boljih ili povoljnijih od konkurencije. Inkubator je namijenjen studentima te mladim osobama ili timovima do 29 godina starosti, a učesnicima je osigurana besplatna mentorska i savjetodavnu pomoć.

Do sada je inkubirano šest generacija polaznika te je tako svoje ideje razvijalo 92 tima, odnosno 264 korisnika, kojima je pomagalo tridesetak mentora iz različitih područja. Od njih trenutno na tržištu posluje 12 tvrtki, 3 su projekta dobila investiciju za razvoj, a niz projekata značajne nagrade i priznanja.

Upis u sedmu generaciju najavljen je na konferenciji za medije kojoj su prisustvovali Vlasta Linić iz Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke – STARTUP Inkubator Rijeka, mentor i član Programskog vijeća STARTUP Inkubatora Rijeka Petra Karanikić, mentor STARTUP Inkubatora Rijeka Andrija Čolak te Renato Poljak iz BENEFiD tima šeste generacije Inkubatora.

Kako napominju iz STARTUP Inkubatora Rijeka, Javni poziv bit će otvoren u razdoblju od 25. listopada do 22. studenog, a nova generacija počet će s radom početkom prosinca ove godine. Cilj Inkubatora je stvoriti poticajno okuženje za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, povećanje radnih kompetencija i razvoj poduzetničke kulture mladih.

Kako bi se modeli rada timova u STARTUP Inkubatoru dodatno pojasnili zainteresiranima, bit će održane radionice na riječkim fakultetima, Visokoj poslovnoj školi PAR, Centru tehničke kulture u Rijeci i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Više o Javnom pozivu i radionicama može se pronaći na stranicama STARTUP-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...