Početna - IZDVOJENO - Stiže kišovito i iznadprosječno toplo vrijeme
kiša-kišobran

Stiže kišovito i iznadprosječno toplo vrijeme

Ciklona koja nas je napustila nastavila je svoj put kroz Jadransko more prema Grčkoj , a nova se već noćas počela formirati u Genovskom zaljevu . Posljedica je spuštanja nove fronte i stvaranje ciklone u Atlantskom oceanu zapadno od Irske koja je ulaskom nad Francusku potaknula stvaranje ciklone oko Genovskog zaljeva, piše RiMeteo.

Vjetrovi su tako po visini nad našim područjem postepeno okrenuli sa slabe bure na slabo jugo , a tlak je ponovno u padu.
Ciklona će stići na ohlađenu podlogu koja je stvorila prijašnja ciklona i neće sa sobom povući topliji zrak iz Sredozemlja, no neće niti napredovati u rastu i produbljivanju pa za nas neće imati toliko značaja koliko je potencijalno mogla.

Bez obzira na to zadržat će se i dalje hladno vrijeme uz jutarnje i noćne minuse koji se mogu spuštati lokalno i do mora .

U srijedu će tako prevladavati većinom promjenjivo oblačno vrijeme uz slabu do umjerenu buru bez oborina , dok u Gorskom kotaru može biti malo snijega.

Kako centar ciklone bude odmicao od sjeverne Italije (San Marino) prema Zadru tako će se oborine početi približavati našim krajevima.

Oborine će u četvrtak tijekom noći i do jutra pristizati i to najprije na kvarnerskim otocima pa će se širiti na Gorski kotar te obalu.
Centar ciklone će se početi premještati sjevernije no u isto vrijeme će i slabjeti pa oborine koje bude donio će biti oslabljene i prolazne , gotovo zanemarujuće naspram zadnje ciklone .

Zbog hladnog zraka koji se ostao zadržavati po visini , temperatura će se zadržati dovoljno niska kao i vlaga pa pahulje mogu nakratko zalepršati i u riječkom zaleđu iznad 300 m.n.v. , ali bez stvaranja akumulacije.

U Gorskom kotaru će gotovo sve oborine biti u obliku snijega, ali slabog i povremenog . Nakon prolaska ciklone od četvrtka popodne naoblaka će se prolazno smanjiti.

Bit će to samo nakratko jer će s novom ciklonom stići nova naoblaka, ali s novom ciklonom stići će i iznadprosječno toplo vrijeme na početku veljače, što znači jako puno kiše. Sa zimom se od petka pozdravljamo do daljnjega, navodi RiMeteo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Građevinska skela u moru više od dva tjedna nagrđuje Iku

Ika je prije malo više od dva tjedna bila jedna od brojnih stanica premijernog Jerry Ricks Blues Festivala te je ...