Početna - IZDVOJENO - Stiže pogoršanje vremena
kiša
foto: pexels.com

Stiže pogoršanje vremena

Prvi dan kalendarskog ljeta protekao je s vrućim i neočekivano nestabilnim vremenom. U Rijeci je zabilježen treći uzastopni vrući dan s najvišom dnevnom temperaturom od 30.5°C. Još je toplije bilo na riječkom aerodromu uz 31.2°C. U Malom Lošinju temperatura identična kao u Rijeci, 30.5°C, dok je u Rabu izmjereno 29.5°C, identično kao u Pargu kod Čabra.

Koja kap kiše sa sjevera i istoka je stigla do riječkog područja, ali osim grmljavine zamjetnije oborine nisu zabilježene. Na istočnom priobalju lokalno je bilo i konkretnijeg pljuska. Uz grmljavinu vežemo i jedan opasan događaj koji se zbio u srijedu navečer kada je u 21:05 udar munje oštetio kuću u Praputnjaku, u kojoj nije nitko nije živio. Uz oštećenje kuće, prijavljeni su kvarovi na telefonskoj mreži kao i kućanskim aparatima.

Osjetno mirnije vrijeme nastavilo se tijekom četvrtka, ali uz još veću toplinu. Pljuskova a ni razvoj naoblake za sada nema. Prema mjerenju od 13h, u Rijeci je 31.5°C, 30.7°C u Malom Lošinju 30.7°C, a u Rabu 29.2°C. Temperatura mora dosegnula je 23 ili 24°C.

Slična vremenska slika očekuje se i u subotu, dok će u nedjelju porasti mogućnost lokalnih pljuskova. U ponedjeljak samo priprema što bi trebalo uslijediti od utorka, a trend i izgledi su takvi da će trenutne temperature postati prošlost uz puno kiše i pad temperatura, javlja RiMeteo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...