Početna - IZDVOJENO - Što je uzrok strašnog požara u centru Lovrana?
Foto: Screenshot/Facebook/ Problemi u prometu Rijeka i okolica/ A.M.

Što je uzrok strašnog požara u centru Lovrana?

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s protupožarnim inspektorom, završili su jučer očevid požara koji je u srijedu, 14. srpnja oko 13 sati, izbio u stanu u potkrovlju zgrade u središtu Lovrana, u vlasništvu 47-godišnje hrvatske državljanke.

Požar su ugasili pripadnici JVP Opatija, DVD Opatija, DVD Lovran, DVD Kras Šapjane, I DVD Sisol Mošćenička Draga oko 16.30 sati i nema ozlijeđenih osoba.

Naime, brzom reakcijom susjeda koji je primijetio dim iz stana te žurno pozvao vlasnike, oni su uz njegovu pomoć, kao i ostali ukućani, izašli iz stana prije nego se požar proširio.

Prema rezultatima očevida,  uzrok požara je tehnički čimbenik. Do požara je došlo zbog kvara na klima uređaju u stanu koji se potom proširio na cijeli kat i krovište zgrade. Stan je u potpunosti izgorio te veći dio krovišta, a požarom su oštećena još četiri stana u zgradi, kao i stubište. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Za vrijeme gašenja požara od 14.10 do 15,36 sati promet DC 66 kroz Lovran je bio obustavljen za sva vozila i preusmjeren na alternativne pravce. Potom se odvijao naizmjenično sve do 22.45 sati kada je normaliziran.

PU primorsko-goranska

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...