Početna - IZDVOJENO - Što se dogodilo na obljetnici ATJ Lučko? Ostojić bojkotirao predsjednicu, Milanović se nije pojavio
lučko
foto: maxportal

Što se dogodilo na obljetnici ATJ Lučko? Ostojić bojkotirao predsjednicu, Milanović se nije pojavio

Ministar policije Ranko Ostojić pokušao je spriječiti predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da na proslavi 25. obljetnice Anititerorističke jedinice Lučko održi govor i da joj Specijalci ne daju prijavak.

Udruga veterana te elitne ratne postrojbe koja je organizirala proslavu i prigodnu demonstraciju svojih vještina koju su izveli pripadnici aktivnog sastava ATJ Lučko, pozvala je Predsjednicu  kao vrhovnu zapovjednicu na svoju proslavu i ona se odazvala. Tad na scenu stupa ministar Ostojić koji pokušava izlobirati da se protokol promijeni jer se svečanost održava u policijskim objektima koji su u njegovoj nadležnosti.

Veterani Lučkog nisu se dali slomiti kako što ih nitko nije slomio u Domovinskom ratu. Predsjednica je došla, a Ostojić je tražio da se prijavak ne preda Predsjednici nego njemu kao ministru. Nije uspio. Prijavak je predan Vrhovnoj zapovjednici Kolindi Grabar Kitarović, ona je pozdravila zastavu i poklonila se pred spomenikom poginulim pripadnicima Lučkog, piše Maxportal.

Ministar je bojkotirao prijavak i nije bio u pratnji Predsjednice u obilasku postrojene postrojbe što ne samo da je stvar dobrog odgoja nego je uobičajeno u svim s sličnim prigodama.

Neslužbeno se moglo čuti da je Ostojić sve pripremao za dolazak premijera Milanovića u Lučko, a kad je ured premijera obaviješten da će Predsjednica biti na proslavi premijer se nije pojavio u Lučkom. Izbjegao je doći na proslavu da ga Predsjednica ne bi zasjenila. s

Uz podsjećanje na slavne dane Predsjednica je u govoru spomenula i kritike koje se odnose upravo na ministra i premijera kazavši da “na upravljačkoj razini možemo biti još brži i bolji, dok nam na operativnoj razini više koordinacije neće štetiti”.

Milanoviću pak netko treba objasniti da ova svečanost nije u čast Predsjednice, nego je proslava obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko, spomen na Domovinski rat i njihove poginule pripadnike.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...