Početna - IZDVOJENO - Stolnoteniski kamp i 4. Opatija Milenij Open turnir

Stolnoteniski kamp i 4. Opatija Milenij Open turnir

Četvrto izdanje međunarodnog stolnoteniskog turnira „Opatija Milenij Open“ održalo se od 26. do 28. travnja u opatijskoj Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“.

Na turniru u organizaciji Stolnoteniskog kluba „Opatija 08“ i Hrvatskog stolnoteniskog saveza sudjelovalo je  oko 370 igračica i igrača iz Njemačke, Češke, Slovačke, Švicarske, Belgije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, koji se natječu u kategorijama mini mini kadeti, mini kadeti, kadeti i juniori i to u muškoj i ženskoj konkurenciji.

– Očekivali smo još više sudionika, međutim ove se godine termin turnira preklapa s nacionalnim prvenstvima u Italiji i Sloveniji pa ih je nešto manje, istaknuo je Diego Lipovšek, sportski direktor Stolnoteniskog kluba „Opatija 08“.

Uoči turnira, od 13. travnja, održan je i Uskrsni stolnoteniski kamp, na kojem su se stolnoteniske reprezentacije Belgije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Poljske pripremale za Svjesko prvenstvo u Budimpešti, a kadetske i juniorske ekipe iz Njemačke i Italije koje su u Opatiji su održale sportske pripreme.

– Kamp je okupio oko 70 stolnotenisača. Ponosni smo što je čak 16 igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu bilo na pripremama u Opatiji. To je bio i tjedan priprema kadetske muške i ženske te juniorske ženske reprezentacije Hrvatske. Imali smo i jednog igrača koji je stigao iz Indije. Kamp je posjetio i bjeloruski stolnotenisač Vladimir Samsonov, jedan od najpoznatijih stolnotenisača svijeta, trostruki europski prvak i svjetski viceprvak. Opatija mu se jako svidjela te je već najavio svoj povratak, kazao je Lipovšek.

Svi stolnotenisači su već tradicionalno bili smješteni u Milenij hotelima te su istaknuli kako su vrlo zadovoljni uvjetima treninga u opatijskoj sportskoj dvorani, kao i očarani ljepotama našega grada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Isidora Rajković nova predsjednica IDS-a Opatije

Opatijski IDS ima novo vodstvo Na izbornoj skupštini opatijskog IDS-a Izidora Rajković postala je nova predsjednica opatijske podružnice. Novoizabranoj predsjednici ...