Početna - IZDVOJENO - Stožer objavio koliko su potpisa prikupili ‘protiv ćirilice’
Vukovar referendum
foto: Emica Elveđi/Cropix

Stožer objavio koliko su potpisa prikupili ‘protiv ćirilice’

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u dva je tjedna u Hrvatskoj prikupio dovoljan broj potpisa za referendum o uporabi manjinskog jezika i pisma.

‘Očekujemo od Vlade da će, nakon potrebne procedure, poštovati volju hrvatskog naroda.’

Najviše je donio, kazali su, Zagreb i Zagrebačka županija, a najmanje Istra.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u dva je tjedna prikupio oko 650.000 potpisa za provođenje referenduma o ćirilici, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru. Prema riječima Snježane Patko, zadužene za provođenje prikupljanja potpisa, to nije konačna brojka jer u četiri županije prebrojavanje još traje pa će se konačna brojka znati za nekoliko dana.

Do nedjelje u ponoć članovi i simpatizeri stožera prikupljali su potpise za referendum o izmjeni Zakona o pravima nacionalnih manjina odnosno izmjeni propisa upotrebe pisma nacionalnih manjina, točnije ćirilice.

Nakon redovite procedure iz stožera očekuju i saborsku raspravu o, kako kažu, ovom osjetljivom pitanju. Iz stožera su se u ranijem priopćenju požalili da policija uznemirava njihove volontere i traži razne informacije od onih koji su pomogli prikupljati potpise. Podsjetimo da je premijer Zoran Milanović poručio kako referendum koji bi manjinama uzimao prava neće proći.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...