Početna - IZDVOJENO - Stožer PGŽ uvodi nove mjere

Stožer PGŽ uvodi nove mjere

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije na današnjoj izvanrednoj sjednici, koja je sazvana na inicijativu župana Zlatka Komadine, zbog velikog porasta novooboljelih donio je prijedlog novih strožih epidemioloških mjera.
Predlaže se zabrana svih javnih događanja i okupljanja, ograničenje privatnih druženja na najviše osam osoba iz dva domaćinstva, ograničava se rad terasa ugostiteljskih objekata do 19 sati, s najavom potpunog zatvaranja slijedeći tjedan ukoliko se ne smanji rast novih slučajeva.
Također se zabranjuje rad svih sportskih, fitness i rekreacijskih dvorana te ograničava broj kupaca u trgovačkim centrima na maksimalno 10 na 100 četvornih metara.
Na online nastavu u potpunosti prelaze svi fakulteti osim Medicinskog i Fakulteta zdravstvenih studija koji pomažu zdravstvenom sustavu te se traži strogi nadzor poštivanja mjera u javnom prijevozu, trgovačkim i ugostiteljskim objektima.
Predlaže se i nošenje maski na otvorenom u svim slučajevima gdje nije moguće osigurati razmak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...