Početna - IZDVOJENO - “Studije o divljoj guski” u Filodrammatici
Foto: web

“Studije o divljoj guski” u Filodrammatici

Premijera predstave “Studije o divljoj guski” održat će se večeras, 24. svibnja u 20 sati u Filodrammatici (velika dvorana), a repriza je na rasporedu u nedjelju, 25. svibnja u 20 sati. Sav prihod (ulaznice u vidu donacija na samom ulazu) donirat će se stradalim u poplavama.

Predstava je nastala po motivima drame „Dani Komune“ Bertolta Brechta, kratke priče „Tajanstveni stranac“ Marka Twaina i znanstvenim radom iz područja etologije „O agresiji: takozvano zlo“ Konrada Lorenza. Predstava nastoji preispitati složene društveno- političke procese koji se pojavljuju u trenutku pobune kao i različitih okolnosti pobune.

Nakon veoma uspješne prve predstave u produkciji SKC-a, „I…divan dan“, i predstava „Studije o divljoj guski“ dotiče se brechtovskih motiva. I ova je predstava nastala u sklopu SKC-ovog projekta „Produkcija izvedbeno – kazališnih predstava”, a sam je projekt SKC-a pokrenut s ciljem obogaćivanja kazališne ponude studentskoj populaciji te pružanja mogućnosti za stvaranje mladim redateljima i glumcima.

SURADNICI i SURADNICE: Sandi Bratonja (sound design), Alan Vukelić (light design), Lucija Ukić, Nevena Živić, Elizabeta Močibob, Sanja Gergorić, Aleksandra Ana Buković – studentice odsjeka za scenografiju APURI pod mentorstvom Lare Badurine (scenografija).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...