Početna - IZDVOJENO - Stvari koje se nikad ne bi smjele stavljati na lice
šečer
web

Stvari koje se nikad ne bi smjele stavljati na lice

Žene su poznate po tome da vole eksperimentirati s proizvodima za lice iz kućne radinosti, i dok zaista mnogi proizvodi mogu zamijeniti kupovne preparate za njegu ipak treba pripaziti što se stavlja na lice. U nastavku slijedi 5 stvari koje nikako ne bi trebali koristiti u tu svrhu:

Alkohol, njime se često dezinficiraju rane, no nemojte ga ni pod koju cijenu stavljati na prištiće ili ranice na licu, naime isušit će kožu u trenu.

Šečer, poznato kako prekomjerna konzumacija šećera dovodi do slabljenja elasticiteta kože pa samim time i obješene kože i bora. Stručnjaci kažu da se tu ne radi samo o unosu šećera već da i šećer koji stavljamo na kožu može učiniti isto. Pouka: maske sa smeđim šećerom koristite samo u borbi protiv celulita, nikako na licu.

Losion za tijelo, mnoge žene losion za tijelo koriste kao kremu za lice. To je potpuno pogrešan postupak jer je koža lica delikatnija od kože tijela te joj trebaju nešto blaži i finiji proizvodi. Također, losioni za tijelo često sadrže parfem i šljokice što može naštetiti licu.

Soda bikarbona,  često se spominje u receptima za kućnu izradu pilinga za lice, no razmislite malo – ako može izbijeliti zube, može li zaista biti bezopasna za vašu kožu?

Lak za kosu, ne bi svjesno nanijeli lak za kosu no lice, no koristite li ga često, velike su šanse da to radite nesvjesno. Lak za kosu pun je kemikalija koje začepljuju pore te zbog kojih se pojavljuju prištići.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pokrenuta peticija “Vratimo brodsku liniju Rijeka – Dubrovnik”

Prije nekoliko godina Uprava Jadrolinije odlučila je da više neće financirati ljetnu trajektnu liniju između Rijeke i Dubrovnika, za koju ...