Početna - IZDVOJENO - Stvorena tehnologija koja onemogućuje krivotvorenje kreditnih kartica
web

Stvorena tehnologija koja onemogućuje krivotvorenje kreditnih kartica

Nova tehnologija koja je bazirana na posebnim trakama koje sadrže  nanočestice šalje poruku cyber kriminalcima kako bi im krivotvorenje kartica moglo biti nemoguća misija. Hakeri su danas u stanju ukrasti milijune debitnih i kreditnih kartica pomoću kojih rade krivotvorene kartice, no ova nova tehnologija mogla bi tome stati na kraj.

Sveučilište Twente razvilo je tu novu tehnologiju s nanočesticama, a osim kreditnih kartica tehnologija se može upotrebljavati i za osobne iskaznice, putovnice i razne druge isprave, javlja CNBC. Nanočestice bi stvarale jedinstven uzorak kojega bi bilo nemoguće kopirati.

Ova tehnologija se temelji na kvantnoj fizici a projekt se zapravo zove Quantum-Security Authentication (QSA). Očito je hakerima (uskoro) odzvonilo što se tiče kopiranja kartica, no tko može tvrditi da se i ovakva tehnologija neće moći nekako zaobići.

Vrijeme će pokazati je li ova tehnologija baš toliko 100 posto sigurna i mogu li bankarske institucije odahnuti. Velike muke hakeri zadaju upravo bankama koje nikako ne mogu pronaći učinkoviti i pouzdan sustav za rješavanje problema koji se zove krivotvorenje kartica.

 

Izvor: www.ictbusiness.info

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...