Početna - IZDVOJENO - U subotu ”Čisto podzemlje Parka prirode Učka“,edukativno – ekološka akcija

U subotu ”Čisto podzemlje Parka prirode Učka“,edukativno – ekološka akcija

Javna ustanova “Park prirode Učka” u suradnji s Liburnijskim vodama d.o.o. i Zagrebačkim speleološkim savezom organizira edukativno – ekološku akciju “ČISTO PODZEMLJE PARKA PRIRODE UČKA”. Akcija će se održati u subotu, 6. svibnja na Poklonu, a uključivati će edukativna predavanja i radionicu te ekološku akciju čišćenja tri zagađena speleološka objekta koja se nalaze na području Parka prirode Učka.

– Ovom akcijom ćemo obilježiti Dan planeta Zemlje s naglaskom na problem zagađenja okoliša. U provođenju speleoloških aktivnosti sudjelovat će uz Zagrebački speleološki savez i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te speleološke udruge s područja Primorsko – goranske i Istarske županije. Predavanjima i radionici prisustvovat će učenici škola članica “Mreže škola Parka prirode Učka” i ostali posjetitelji i prijatelji Parka, javili su iz PP Učka.

Okupljanje na parkiralištu Poklon zakazano je za 9:45 sati, u 10 su na rasporedu edukativna predavanja u Učionici u prirodi („Svijet podzemlja“ – Dalibor Reš; „Inicijativa čisto podzemlje“ – dr.sc. Ruđer Novak,; „Vode Učke“ – Alenka Turković, dipl.san.ing) nakon kojih kreće planinarski pohod na bivše Inino odmaralište. Poslijepodnevni sati donose edukativnu radionicu, prezentaciju čišćenja speleoloških objekata, ručak i nastavak čišćenja za sudionike akcije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Nestao mladić iz Kastva

Na Facebook stranici Grada Kastva objavljeno je da je nestao Roberto Gavranović, učenik osmog razreda O.Š. Milan Brozović.Prema informacijama njegove ...