Početna - IZDVOJENO - Subversive festival u Art-kinu od 12. do 15. svibnja
art-kino-croatia

Subversive festival u Art-kinu od 12. do 15. svibnja

Subversive festival, od 12. do 15. svibnja, u Art-kino donosi četiri ‘svježa’ subverzivna naslova – od feminističke priče Brucea LaBrucea, preko baltimorskih štakora i palestinskih priča do nove španjolske političke stranke Podemos. Jubilarni 10. Subversive Festival gostuje u Art-kinu u suradnji s udrugom Bijeli val.

Akcijska drama „Mizandristice“, koja će se prikazati u petak, 14. svibnja, u 21 sat, futuristička je i feministička farsa koja prati grupu militantnih lezbijki koje žive u komuni organiziranoj poput samostana. Redatelj film je Bruce LaBruce što je mnogima dovoljan razloga za dolazak u kino.

U dokumentarcu „Štakorski film“, u subotu 13. svibnja, u 21 sat, pratimo što predstavljaju štakori, na koji način označavaju zidove i ograde, na koji način odvajaju ljude jedne od drugih… “U Baltimoreu nikad nije bilo problema sa štakorima već s ljudima”, kako već kaže jedan od protagonista.

Dokumentarni film „Lov na duhove“, u nedjelju, 14, svibnja, u 21 sat, prati grupu Palestinaca koji pred kamerom, u formi svojevrsne terapeutske seanse, insceniraju užase koje su proživjeli u izraelskim mučilištima.

Posljednji dan festivala, ponedjeljak, 15. svibnja, u 21 sat, prikazuje se „Politika, priručnik za upotrebu“ o španjolskoj političkoj stranci Podemos koja je ušla u Parlament u samo dvije godine nakon osnutka; nemirni i elokventni duh Podemosa postao je alternativa postojećem sistemu.

Više na stranicama Art-kina / Rezervacije ulaznice: ulaznice@art-kino.org

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Kvarneru intenzivne pripreme za turističku sezonu

Turistička zajednica Kvarnera održala je virtualni koordinacijski sastanak s lokalnim turističkim zajednicama te predstavnicima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ...