Početna - IZDVOJENO - Sudjeluj u edukaciji Mi znamo kako i stekni znanja i vještine koja otvaraju brojna vrata – Krenuli upisi u 5. generaciju edukacije –
mzk-2017-banner

Sudjeluj u edukaciji Mi znamo kako i stekni znanja i vještine koja otvaraju brojna vrata – Krenuli upisi u 5. generaciju edukacije –

Uključi se u besplatnu edukaciju Mi znamo kako s kojom ćeš naučiti što je to društveno poduzetništvo, na koji način istražiti tržište i napisati poslovni plan za svoju poslovnu ideju, gdje pronaći sredstva za svoju poslovnu ideju, na koji način ih povući iz europskih fondova, kako ideju predstaviti u suvremenom poslovnom okruženju i, naravno, kako koristiti računalo u digitalnoj eri.

Od 7. studenog Centar tehničke kulture Rijeka, u partnerstvu s CEDRA Split i Gradom Rijekom, raspisao je upise u uspješnu edukaciju Mi znamo kako u koju je do sad uključeno preko 150 nezaposlenih osoba s područja Primorsko-goranske županije. Edukaciju zbog odličnih rezultata gotovo tradicionalno financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku- 70% polaznika edukacije se unutar šest mjeseci zapošljava, a 14 mladih polaznika iz dosadašnje četiri generacije edukacije pokrenulo je ili radi na pokretanju vlastitog posla.

Ovogodišnje, peto izdanjebesplatne edukacije Mi znamo kako, partneri su osmislili kroz tri modula: (1) Društveno poduzetništvo i poslovni plan, (2) EU akademija i (3) Poslovanje u digitalnom dobu. Svi moduli provode se kroz kombinaciju teorije i prakse, a u suradnji s mentorima polaznici nakon svakog modula izrađuju završne radove.

170 školskih sati edukacije kroz tri modula

Društveno poduzetništvo i poslovni plan je modul u trajanju od 40 školskih sati s kojim će započeti edukacija, a polaznici će se postepeno upoznavati s pojmom i načelima društvenog poduzeća, analizirat će se tržište i potrebe lokalne zajednice, upoznavat ćemo se sa zakonodavstvom i primjerima društvenog poduzetništva iz Hrvatske i svijeta. Prednost pri upisu u edukaciju imat će osobe koje će imati ideju za društveno poduzeće.Po završetku modula svaki polaznik će, samostalno ili u timu, razviti poslovni plan za svoju društveno-poduzetničku ideju. Tim stručnjaka okupljenih oko projekta evaluirat će nastale ideje i savjetovati polaznike/ice kako ih realizirati.

Drugi modul EU akademija, također u trajanju od 40 školskih sati, predstavit će polaznicima mogućnosti financiranja iz europskih fondova, strategije i politike kojima se doprinosi provedbom projekata, proces osmišljavanja projektne ideje te samu prijavu na natječaje. Po odslušanom modulu

polaznici će prijaviti na simulaciju natječaja, a iskusne projektne voditeljice ocjenjivat će projektne prijave te polaznicima dati povratnu informaciju o snagama i slabostima iste.

Posljednji modul, Poslovanje u digitalnom dobu, kroz 90 školskih sati omogućit će polaznicima da se pripreme za rad u suvremenom poslovnom okruženju. Osim što će moći steći ECDL početnu diplomu (sastoji se od četiri modula: Osnove računala, Osnove komunikacije, Obrada teksta, Proračunske tablice), polaznici će naučiti kako predstaviti svoju poslovnu ideju u digitalnoj eri – osmislit će vizualni identitet i primijeniti ga na promotivne materijale svog poduzeća, te izraditi i naučiti kako ažurirati Internet stranicu.

Upisi u besplatnu edukaciju su otvoreni do 25. studenog na Internet stranici CTK Rijeka gdje možete pronaći i raspored održavanja edukacije.

Sudjelujte u forumu Mladi u poduzetništvu, a savjet potražite u online savjetovalištu

Više o samoj edukaciji možeš saznati na Internet stranici CTK Rijeka ili na forumu Mladi u poduzetništvu koji će se održati u četvrtak, 17. studenog, od 12 do 15 sati a na kojem će biti predstavljene mogućnosti za mlade koje se nudi svima koji razmišljaju o pokretanju poduzeća – od edukacije, financijskih poticaja, kredita, savjetovanja i sl. A ukoliko, imate društveno poduzetničku ideju, no muče vas neke nejasnoće ili dvojbe – javite se u online savjetovališta za društvene poduzetnike i dobit ćete stručnu podršku od trenera za društveno poduzetništvo iz mreže CEDRA HR.

Tko sve može upisati besplatnu edukaciju Mi znamo kako?

Osoba koja zadovoljava sljedeće uvjete:

  • Ima između 15 i 30 godina,
  • Nezaposlena je,
  • Ima prebivalište/boravište u Primorsko-goranskoj županiji.

Prednost imaju zainteresirani koji već imaju poslovnu ideju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...