Početna - IZDVOJENO - Susret s Christianom Parkerom u HNK Ivan pl. Zajc
web

Susret s Christianom Parkerom u HNK Ivan pl. Zajc

Ugledni profesor Christian Parker sa Sveučilišta Columbia u New Yorku održat će predavanje  u subotu u foyeru HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 17.00 sati.
Parker je radio kao producent, redatelj i dramaturg na više od pedeset produkcija nove američke i britanske drame na Broadwayu, off-Broadwayu i off-off-Broadwayu, uključujući drame autora kao što su David Lindsay-Abaire, Cusi Cram, Keith Reddin i Dael Orlandersmith. Stoga je doista prava osoba za razgovor i pitanja o temama poput: Što je nova američka drama? Kako izgleda produkcija na Broadwayu? Što je off-Broadway, a što off-off Broadway?

Inače, Christian Parker predstojnik je diplomskog kazališnog programa i voditelj dramaturškog usmjerenja na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Završio je preddiplomski studij na koledžu u Middleburyju i diplomski studij na Sveučilištu Columbia. Radi i kao umjetnički ravnatelj-suradnik u njujorškoj Atlantic Theatre Company, gdje je zaposlen od 2001. Govori ruski te je bio član nacionalnog umjetničkog savjeta za CITD inicijativu za novu rusku dramu.

Susret, što će ga moderirati dramaturg Marin Blažević, namijenjen je gledateljima-suradnicima projekta „Diplomirani gledatelj“, a pridružiti se mogu i svi zainteresirani. Ulaz je slobodan. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku uz prijevod po potrebi.

I ovom prigodom podsjećamo da se još uvijek možete priključiti projektu „Diplomirani gledatelj“, dovoljno je da se prijavite putem mail adrese: diplomirani.gledatelj@gmail.com ili na broj telefona: 091.155.51.65.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...