Početna - IZDVOJENO - Susret u Šibeniku: Kolinda se sastala s emirom Al-Thanijem
kolinda
web

Susret u Šibeniku: Kolinda se sastala s emirom Al-Thanijem

U jednodnevni posjet Hrvatskoj stigao je šeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, bivši katarski emir. U pratnji mu je supruga, šeika Mozah bint Nasser al-Missned, jedna od najutjecajnijih žena arapskog svijeta. U zadarsku zračnu luku sletjeli su svojim privatnim Airbusom A320.

S njima se susrela predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čiji je protokol zadužen za organizaciju boravka šeika i supruge.

Prema pisanju šibenikIN-a, Al Thani  će biti na sastanku u D-Resort hotelu u Mandalini te nešto kasnije u šibenskoj Gradskoj vijećnici zbog čega je od automobila raščišćen dio šibenske rive.

Zašto šeik Hamad dolazi u Hrvatsku, za sada se može samo nagađati. No, jedan od mogućih razloga je i poslovne prirode, jer su Katarci već nekoliko godina u potrazi za ulaganjima u hrvatsko gospodarstvo.

Katarci su se prošle godine počeli zanimali i za prehrambenu industriju, a još uvijek su prisutni i u pregovorima oko projekata u energetici i turizmu, piše Slobodna Dalmacija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...