Početna - IZDVOJENO - Sutra možete upoznati capoeiru, Rijeka
capoeira
foto: facebook

Sutra možete upoznati capoeiru, Rijeka

U petak, 16. rujna, s početkom u 20 sati na adresi Blaža Polića 2/IV kat održati će se capoeira prezentacija grupe Jacobina Arte. Jacobina Arte grupa djeluje u Rijeci već desetu godinu, a želja im je javnosti približiti bogatstvo brazilske kulture, te capoeire koja kao spoj pokreta, glazbe, plesa, borbe i vokalno-instrumentalne vještine oplemenjuje kulturno-umjetničku i sportsku domenu.

Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe, akrobatike i plesa. Nastala je u Brazilu, a razvili su je robovi iz Afrike (posebno s područja današnje Angole) u 16. stoljeću kao izraz težnje za slobodom. Njeni afrički korijeni i danas se manifestiraju kroz muziku, pokrete i simboliku u samoj igri.

Ova vještina predstavlja novi način glazbenog i scenskog pristupa javnosti, a dosezi njezinih utjecaja vidljivi su i u brojnim suradnjama capoeira grupe s renomiranim kulturno-scenskim ustanovama, primjerice Kazalištem HNK u Rijeci, te ostalim sportsko-plesnim Udrugama na području Republike Hrvatske i inozemstva.

Najavite dolazak putem maila na abada@capoeira-rijeka.com ili telefonski 091/5470877 (Damir – Professor Abada).

Ulaz slobodan!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...