Početna - IZDVOJENO - Sutra otvorenje novog prostora Gradske knjižnice, Rijeka
Gradska knjiznica
web

Sutra otvorenje novog prostora Gradske knjižnice, Rijeka

Središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka vrata novouređenih prostora otvara 6. kolovoza na dvije lokacije – lijepa će književnost odsad biti dostupna u novom prostoru Gradske knjižnice u Filodrammatici, a publicistika u dosadašnjem središnjem odjelu u Palači Modello.

Središnji odjel Gradske knjižnice otvara se na dvije lokacije i to u novoj u prizemlju zgrade Filodrammatice na adresi Korzo 28 (bivši prostor Knjižare VBZ) i staroj – u dosadašnjem Središnjem odjelu u prizemlju Palače Modello. Prema ljetnom radnom vremenu knjižnica se otvara u 13,30 sati. Središnji odjel bio je zatvoren od 6. srpnja, kada su počeli radovi na preseljenju.

U novom Domu lijepe književnosti građanima će biti dostupna djela hrvatskih i svjetskih književnika, antologije, eseji, pisma te stripovi, dok će se u sadašnjem prostoru Središnjeg odjela u Palazzu Modello moći pronaći publicistika, stručna, popularno-znanstvena djela i dr.
Riječ je o značajnoj novosti u pružanju knjižničnih usluga u Rijeci kojom se nastoji građanima omogućiti bolju dostupnost knjižničnog fonda. Za razdoblje zatvorenosti Središnjeg odjela zakasnina se neće obračunavati.

Do 29. kolovoza oba odjela rade prema ljetnom radnom vremenu: 

ponedjeljak, srijeda, petak          8.30 – 14.30
utorak, četvrtak                        13.30 – 19.30
subota                                      8.30 – 14.30

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...