Početna - IZDVOJENO - Sutra počinje gradnja novog dječjeg vrtića na Punta Kolovi
djecji-vrtic
foto: Grad Opatija

Sutra počinje gradnja novog dječjeg vrtića na Punta Kolovi

U ponedjeljak na Punta Kolovi na zemljištu u vlasništvu Grada Opatije ( iznad hotela Adriatic, kod Vile Vranješ) započinju radovi na gradnji novog, suvremenog objekta dječjeg vrtića u Opatiji, koji će prema ugovorenom roku za gradnju trajati 18 mjeseci. Nakon toga, opatijski mališani uselit će u jedan od objekata građen prema najmodernijim rješenjima i postizanju visokog pedagoškog standarda.

Investitor ove velike i značajne investicije je Grad Opatija, a u njenom sufinanciranju sudjeluje i Zajednica Talijana Opatija, Zajednica Talijana Rijeka i Universita popolare di Trieste. Radi se o jednoj od najviših investicija na području naše županije koju realizira lokalna samouprava.

Ukupna vrijednost radova iznosi 30.902.468,84 kune bez PDV-a, odnosno s PDV-om 38.628.086,05 kunu. Početak gradnje u ponedjeljak, 19. rujna obilježit će se prigodnim programom, a „prvu lopatu“ a točnije simbolički iskop pijeska bagerom –  napravit će vrtićka djeca, naravno, dječjim  vozilom bagera.

Sve ostale radove na gradnji izvodi tvrtka GP Krk.

Gradonačelnik Ivo Dujmić u pogledu gradskog dijela financiranja ponovio je da Opatija novi vrtić financira sredstvima što ih je Grad Opatija osigurao prodavši cavtatske dionice LRH, ali iza tog konačnog čina, naglašava Dujmić,  stoje desetljeća radnog vijeka u kojima su mnogi vrijedni ljudi Liburnije utkali svoj trud u ovu kompaniju, radeći u njoj ili u turizmu grada ukupno.

Parcela je vlasništvo Grada Opatije, i prema planu na njoj se gradi pet vrtićkih objekata; ukupna površina zemljišta iznosi 7620 kvadratnih metara, a bruto građevinska površina iznosi 3497 kvadratna metra.

Projektiravši zgrade vrtića, težilo se ekološki održivoj i izvedivoj građevini koja će djelomično imati zeleni krov, na kojem će biti postavljeni solarni kolektori. Predviđen je smještaj 12 odgojnih skupina za oko 200 mališana, organiziranih u 4 jasličke skupine i 8 vrtićkih skupina, unutar kojih su predviđene  i tri odgojno obrazovne skupine  na jeziku talijanske nacionalne manjine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...