Početna - IZDVOJENO - Sutra počinje jubilarno izdanje Kastav Blues Festivala
kastav-blues-festival

Sutra počinje jubilarno izdanje Kastav Blues Festivala

Pred nama je 10. jubilarno izdanje Kastav Blues Festivala, a najavljeno je u utorak na konferenciji za medije, na kojoj su prisustvovali Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva – pokrovitelja Kastav Blues Festivala, Dolores Kukurin, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Kastva – predstavnica organizatora Festivala, Damir Halilić Hal, inicijator i umjetnički ravnatelj Kastav Blues Festivala, Jadranka Čubrić, predstavnica Hrvatske glazbene unije – Podružnice Rijeka – pokrovitelja Kastav Blues Festivala, Marina Jurić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Viškovo – predstavnica suorganizatora Festivala, Petra Ćulibrk – Općina Matulji – predstavnica suorganizatora Festivala, Sandra Svetić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Kostrena – predstavnica suorganizatora Festivala i Emil Knapić, likovni umjetnik.

Predstavljena je kratka elaboracija festivalskih aktivnosti i njegova razvitka tijekom devet godina postojanja, te naznačena tendencija organizatora i suorganizatora da manifestacija i sljedećih godina ostane na visokom programskom i organizacijskom nivou. Gradonačelnik Grada Kastva, Matej Mostarac, izrazio je zadovoljstvo dosad učinjenim i istaknuo značaj koji Kastav Blues Festival ima za cijeli grad i okolicu, pritom zahvalivši svima koji su se uključili i podupiru događaj od njegovih samih početaka, te dodao kako će grad svakako ostati uključen u realizaciju ove hvalevrijedne manifestacije.

Predstavnica organizatora Festivala, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Kastva, Dolores Kukurin, istaknula je kako je riječ o događaju koji je prerastao lokalne i regionalne okvire te stasao u prepoznatljiv kvarnerski brand koji svojom kontinuiranom kvalitetom dokazuje kako se može mjeriti s prestižnim europskim zbivanjima u ovoj domeni. Tendencija upotpunjivanja Festivala i dalje će se kretati u smjeru oplemenjivanja kulturno – turističkog proizvoda i njegovoj što široj i kvalitetnijoj promociji. Inicijator i umjetnički ravnatelj Kastav Blues Festivala Damir Halilić Hal iskoristio je priliku kako bi ukratko predstavio nadolazeći program kvalitetnih blues izvedbi u Kostreni, Matuljima, Viškovu i Kastvu. Napomenuo je kako ove godine eminentni izvođači blues scene dolaze iz SAD-a, Velike Britanije, Italije, Austrije, Makedonije i Hrvatske te će, lišen strogih žanrovskih opredijeljenja Festival ugostiti glazbenike čija glazba sadrži i primjese soula, jazza, blues-rocka i gospela: Zdenku Kovačiček & Greenhouse Blues Band, Crossroad Blues Band, Soul Fingerse, Luciano Cianci & Band, Angelu Brown, Big Steam, Mike Sponzu, Sunnysiderse, Michael Roacha i Duck Bakera. Osim koncertnih izvedbi, na Festivalu posjetitelji će moći sudjelovati u glazbenoj radionici / Blues Workshopu, pogledati izložbu ”The Blues” i po prvi puta uživati u filmskim projekcijama glazbenih dokumentaraca: ”Črni Kastavac” i ”S Bluesom prema Jugu”.

Predstavnica Hrvatske glazbene unije – podružnice Rijeka, Jadranka Čubrić, ovom prilikom je poručila kako je Kastav Blues Festival odličan projekt odnosno primjer koji pokazuje kako se kultura treba plasirati kroz turizam. Također je naglasila kako je blues u vrlo kratkom vremenu ostvario čvrstu sinergiju sa Kastvom, iako zapravo nema uske veze s njegovim izvornim podrijetlom to jest nastankom kao glazbenim žanrom. Naime, (p)ostao je motivom dolaska odnosno vraćanja brojnih izvođača na Kvarner i njegovu okolicu, te dio njihove daljnje promocije Kastav Bluesa po svijetu.

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Viškovo, Marina Jurić, u ime svih suorganizatora, zahvalila je Turističkoj zajednici Grada Kastva kao idejnom pokretaču manifestacije i Damiru Haliliću – Halu kao umjetničkom ravnatelju na uloženim organizacijskim i realizacijskim naporima, te istaknula posebnosti drugih lokacija, u Ronjgima, Kostreni i Matuljima gdje će nastupati izvođači. Također, izrazila je zadovoljstvo kontinuiranom i uspješnom suradnjom na Festivalu te izrazila nadu u nastavak dobre suradnje tijekom idućih godina.

Emil Knapić, likovni umjetnik iz Poreča, koji već dugi niz godina donira svoja, posebno učinjena umjetnička djela za prigodu Kastav Blues Festivala, istaknuo je svoj entuzijazam povodom bogatih događanja koji će se odvijati na ovogodišnjem Festivalu.

Svi nazočni iskoristili su ovu priliku kako bi zahvalili sponzorima, pokroviteljima, medijima na praćenju festivala, brojnim izvođačima i naravno neizostavnoj publici bez koje ništa od navedenog ne bi bilo moguće.

I mi koristimo priliku da još jednom zahvalimo svima koji prate i pomažu u realizaciji Kastav Blues Festivala te pozivamo publiku da nas dođe posjetiti, poslušati, razgledati i podržati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...