Početna - IZDVOJENO - Sutra tradicionalno picanje jaj, Mošćenice
Mošćenice

Sutra tradicionalno picanje jaj, Mošćenice

Tradicionalno picanje jaj sutra se održava u Mošćenicama. Početak je  točno u 12 sati. Tako će se na sam Uskrs u staroj gradskoj jezgri, na 22. izdanju ove međunarodne manifestacije okupit brojni turisti i domaći, kako bi bodrili natjecatelje ovog jedinstvenog “svjetskog prvenstva” koji će pokušati pogoditi jaje kovanicom od 1 eura s udaljenosti od 2,8 metara – i to tako da se novčić zabije u jaje .

Ispred ulaznih gradskih vrata gdj će biti štand podijelit će se više od 400 pisanica, a svi posjetitelji će imati priliku kušati domaću medicu, vino, fritule i pogaču.

Ovaj gotovo zaboravljeni običaj ”preciznog gađanja” obnovljen je zaslugom obitelji Rubinić, a sada je postao uskršnja tradicija i turistička atrakcija gradića iznad Mošćeničke Drage, u čiju su organizaciju uključeni restoran Perun, Općina Mošćenička Draga te draška turistička zajednica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...