Početna - IZDVOJENO - Sve je spremno za 14. Maškarani klapski maraton

Sve je spremno za 14. Maškarani klapski maraton

Još je svega tjedan dana do mašakarnog klapskog spektakla koji će se održati u Opatiji. A “Maškarani klapski maraton” je defnitivno jedno od najiščekivanijih karnevalskih događanja na Kvarneru, koje će se ove godine održati po 14. put i to napokon u redovnom terminu s punim kapacitetima publike i sudionika. Klape će zapjevati 17. veljače s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, a uz nenadmašni voditeljski dvojac kojeg čine Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta.

Organizator Udruga “MKM” najavljuje nastup čak devet klapa koje će se natjecati za nagrade publike i ocjenjivačkog suda, izvodeći poznate skladbe u novim aranžmanima i sa duhovitim verzijama tekstova koji se dotiču aktualnih tema koje nas okružuju. Ove će godine ovu posebnu večer otvoriti čak dvadesetak harmonikaša pod vodstvom vrsnog majstora harmonike Nika Polesa, a ista će ekipa nastupiti i u revijalnom programu, za vrijeme zbrajanja glasova. Evo i popisa klapa koje će nastupiti u natjecateljskom dijelu: Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Muška klapa Skalin iz Matulja, Muška klapa Mimoza iz Splita, Muška klapa Rašketa iz Punta, Ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca te Kumpanija Tramuntana iz Kraljevice.

Prema dostavljenim tekstovima skladbi, a i odabirom skladbi koje će klape obraditi, sprema se doista večer sjajne zabave. Napomenimo da će se čuti skladbe Gibonnija, Magazina, Tajči, Alda Galleazzija i brojnih drugih autora i izvođača, a bit će tu i poneka obrada tradicionalnih napjeva. Tematski će se klape dotaknuti politike, Schengena, prelaska na euro, smeća, braka, sponzoruša, nogometaša i brojnih drugih tema na svoj svojstven duhoviti način, baš onako kako se na ovoj manifestaciji voli. Sigurni smo da ocjenjivačkom sudu nikako neće biti lako, a kad smo kod njega napomenimo da će ga činiti, između ostalih, Nikola Peršić lider Koktelsa, Andrej Baša glazbenik i direktor festivala MIK, Irena Peršić Živadinov direktorica TZ Kvarnera, glazbenik i donedavno urednik na HRT-u Željen Klašterka, Tamara Černeka predsjednica Skål kluba Kvarner, Aleksandra Kućel Ilić novinarka, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, počasna predsjednica Hrvatske glazbene unije podružnice Rijeka Jadranka Čubrić te još poneko ime iznenađenja koje organizator čuva za samu manifestaciju.

Prema svemu navedenom bit će to doista posebna večer, a treba spomenuti da je broj  slobodnih ulaznica za ovaj klapski spektakl sve manji. One se mogu kupiti online putem sistema mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima Festival Opatija, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, New Sound Matulji…. Cijena ulaznica je popularna – 5,5 € kn za tribine, dok su ulaznice za parter rasprodane . Organizator stoga poziva sve zainteresirane da svoje ulaznice nabave što prije.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...