Početna - IZDVOJENO - Svečani “Novogodišnji koncert” u Gervaisu

Svečani “Novogodišnji koncert” u Gervaisu

Na svečanom „Novogodišnjem koncertu“ koji će se održati u srijedu, 20. prosinca 2017. u 20 sati u centru Gervais u Opatiji, Orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića izvest će prigodne kompozicije velikana klasične glazbe Johanna Straussa ml., Čajkovskog, Bizeta, Dvořáka, Puccinija, Khatchaturiana i Andersona.

Miran Vaupotić dirigirao je uglednim orkestrima i opernim ansamblima u SAD-u, Latinskoj Americi i Aziji, na Bliskom Istoku, te u Europi, poput Londonskog simfonijskog orkestra (s kojim je snimio album “Čajkovski” za američku izdavačku kuću PARMA), Nacionalnog orkestra Argentine, Budimpeštanskog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra Sanrema, Praške filharmonije, Državnog orkestra Sankt Peterburga itd., nastupajući u eminentnim dvoranama od kojih valja istaknuti njujorkški Carnegie Hall, bečki Musikverein, praški Rudolfinum i Smetana Hall, pekinšku koncertnu dvoranu Zabranjenog Grada, šangajski Oriental Art Center, moskovske dvorane Čajkovski i Međunarodni dom muzike, kairski Cairo Opera House, te CBC Glenn Gould Studio u Torontu.

PROGRAM:
Johann Strauss ml.: Uvertira iz operete ŠIŠMIŠ
Leroy Anderson: CHRISTMAS FESTIVAL
George Bizet: ARLEŽANKA – SUITA BR 2: Minuet / Farandole
Antonín Dvořák: SLAVENSKI PLES br.1, op. 46 – Furiant
Petar Iljič Čajkovski: TREPAK iz baleta „Orašar“
Petar Iljič Čajkovski: VALCER CVIJEĆA iz baleta „Orašar“
Giacomo Puccini: INTERMEZZO iz opere „Manon Lescaut“
Aram Iljič Khachaturian: VALCER iz suite „Maskerada“
Johann Strauss ml: TIK-TAK POLKA op. 214
Johann Strauss ml: NA LIJEPOM PLAVOM DUNAVU

Cijena ulaznice: 80,00 kuna
Cijena ulaznice za studente i umirovljenike (uz predočenje dokaza o statusu): 60,00 kuna / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija

Ulaznice je moguće kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NOVI iPHONE BEZ SLUŠALICA I ADAPTERA ZA PUNJENJE

Sve su glasnija nagađanja da se Apple sprema povući potez koji se vjerojatno neće svidjeti njihovim kupcima Naime, u Apple-u ...