Početna - IZDVOJENO - Svečano obilježen Dan Grada Kastva

Svečano obilježen Dan Grada Kastva

U posebnom ambijentu kastavske Crekvine, na Dan Grada Kastva, u srijedu 06. lipnja 2018. g., održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su ovogodišnjim laureatima uručene nagrade i priznanja.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj uzvanika, državnih i lokalnih dužnosnika, Kastavki i Kastavaca, a sjednicu je u ime domaćina Gradskog vijeća Grada Kastva, otvorio predsjednik Zemir Delić. Okupljenima su se obratili i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović u ime gradova i općina Riječkog prstena i Liburnije, načelnik Općine Velika Vlado Boban te načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrića. U ime Primorsko-goranske županije prigodnim riječima obratio se župan Zlatko Komadina.

Grad Kastav, grad je bogate i burne povijesti, a od 1993. godine samostalna je jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj te je tako obilježeno i vrlo aktivnih 25 godina novije kastavske povijesti.

Sukladno Odlukama Gradskoga vijeća proglašeni su ovogodišnji laureati:

Počasnim građaninom Grada Kastva proglašen je HRVOJE HEGEDUŠIĆ za osobit doprinos promociji i popularizaciji ČAnsonfesta i Grada Kastva te cjelokupni doprinos hrvatskoj kulturi.

Nagrada Grada Kastva za 2018. godinu uručena je KASTAV EUROWAY za 25 godina djelovanja na području odgoja i obrazovanja te promociji Grada Kastva.

Nagradu za životno djelo, dobitniku RADENKU SRDOČU uručili su gradonačelnik i predsjednik Vijeća, za dugogodišnji volonterski i humanitarni rad te izniman doprinos očuvanju baštine Kastva i Kastavštine.

Sjednicu su svojim nastupima uveličale i Katarina Jurić i Nataša Veljak, profesorice Glazbenog odjela pri OŠ Milan Brozović u Kastvu te članice i članovi muške i ženske Klape Kastav. Uvod u svečanu sjednicu bio je nastup Glazbenog društva Spinčići na Trgu Matka Laginje.

Istoga dana, predstavnici Grada, ustanova i udruga položili su vijence na gradskome groblju i Banovom križu, a u crkvi sv. Jelene križarice održana je sv. Misa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Mia Dimšić oduševila nastupom u opatijskom Gervaisu

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica Mia Dimšić svojim je nastupom jučer oduševila opatijsku publiku. Brojni posjetitelji, a posebno oni najmlađi ...