Početna - NOVOSTI - SVEČANO ZAPOČEO “ADVENT S NAJLJEPŠIM POGLEDOM”

SVEČANO ZAPOČEO “ADVENT S NAJLJEPŠIM POGLEDOM”

Svečanim paljenjem lampica 14. prosinca 2018. godine, u Adventskom parku na Fortici, započelo je drugo izdanje “Adventa s najljepšim pogledom” koje će potrajati sve do posljednjeg dana prosinca.

Sve je započelo radionicom izrade božićnih ukrasa koja je u Ured Djeda Mraza privukla brojne mališane koji su potom zajedno okitilk božićno drvce na Lokvini, a nakon paljenja lampica sva su djeca s ponosom uživala u svom radu.

Nastavak prvog dana Adventa u Kastvu održao se također na Lokvini, ali u crkvici sv. Trojice gdje je svečano otvorena izvrsna izložba “Božić” koja predstavlja radove odgojiteljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.
Nakon uzbudljivih događanja na Lokvini, nastavak programa odvijao se u Adventskom parku Fortica gdje je brojne posjetitelje glazbenim programom u svečanost otvaranja uvela izvrsna Andrina Frleta i njen Vintage Factory, a vrhunac večeri je svakako bio trenutak kada je, nakon nekoliko prigodnih riječi, gradonačenik Matej Mostarac pritisnuo veliki crveni gumb i pokrenuo ne samo paljenje lampica i dekoracija već i stroja za umjetni snijeg koji je dao poseban doprinos ionako prekrasnoj atmosferi, a na radost najmlađih.

No, tu nije bio kraj svečanosti. Koji trenutak kasnije, dok su posjetitelji uživali u glazbi i ponudi kastavskih ugostitelja, pokrenute su instalacije Visualia festivala Pod Ložun, na Lokvini i Žudiki i već prvi susret s njima oduševio je sve generacije.
Svakako je najbajkovitija Žudika i cijeli ambijent koji je teško opisati riječima već ga treba doživjeti.
Na Lokvini i Pod Ložun bilo je veslo i zabavno za sve generacije jer su instalacije jednostavno toliko zanimljive da im je teško odoljeti.

Poseban doživljaj koji će zasigurno pamtiti imalo je i njih 30-ak koji su sudjelovali u prvoj i odličnoj adventskoj šetnji “S feralići po Loze i Kastve”, predvođeni članovima PD Viškovo, a koji su se noseći ferale i prigodne svjetlosne kapice Djeda Mraza uputili u hod kroz šumu uživajući u atmosferi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Valfresco Direkt odlično prihvaćen na području Rijeke i Opatijske rivijere

Valfresco Direkt – Valamarova online trgovina s dostavom dostupna i za građane s područja Rijeke i Opatijske rivijere, iz dana ...