Početna - IZDVOJENO - Sveučilišnoj knjižnici Rijeka dodijeljeno nacionalno priznanje za „Knjižnicu godine“
Knjiznica godine2

Sveučilišnoj knjižnici Rijeka dodijeljeno nacionalno priznanje za „Knjižnicu godine“

U prostoru Sveučilišne knjižnice Rijeka održana je svečanost povodom dodjele nacionalnog priznanja „Knjižnica godine“ za 2015. godinu i otvaranja preuređenog korisničkog prostora. To je prva nacionalna nagrada koja je dodijeljena riječkoj Sveučilišnoj knjižnici.

11. studenog obilježen je Dan hrvatskih knjižnica, a dan kasnije, u četvrtak Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, uz mnogo truda, rada i ulaganja njenih djelatnika, ali i vanjskih suradnika i svih članova, dodijeljena je nagrada „Knjižnica godine“. Ovom prilikom, rektor Sveučilišta u Rijeci otvorio je i preuređene korisničke prostore knjižnice.

Naime, od ljetnih mjeseci Sveučilišna je knjižnica bila u preuređivačkim radovima, gdje su uložena vlastita financijska sredstva Sveučilišta u Rijeci, a čime su preuređena i prilagođene prostorije za kosnike, a sve kako bi se njima približilo i pojednostavilo cjelodnevno i noćno korištenje prostora knjižnice.

Nazočnima su se na svečanosti obratili rektor Sveučilišta u Rijeci, Pero Lučin, predsjednica hrvatskog knjižničarskog društva Dunja Holcer, predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka Marija Šegota Novak, gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina i ravnateljica Sveučilišne knjižnice Senka Tomljanović.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke, Marko Filipović čestitao je svim djelatnicima Sveučilišne knjižnice na ovom prestižnom priznanju struke te istaknuo kako oni nisu samo centar izvrsnosti nego i centar novih tehnologija, a što potvrđuje moderan virtualni sustav knjižnice.

Ove godine priznanje i titulu „Knjižnice godine“ uz riječku Sveučilišnu knjižnicu dobila je i Općinska narodna knjižnica Drenovci. Dunja Holcer, predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka, istaknula je kako je bilo kandidirano devet vrlo različitih knjižnica, koje rade u drugačijim uvjetima i mogućnostima. Iz tog je razloga ovogodišnje priznanje uručeno objema knjižnicama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...