Početna - IZDVOJENO - U svibnju 1. studentski kongres ”Studenti za ljudska prava”
ljudska prava

U svibnju 1. studentski kongres ”Studenti za ljudska prava”

Problematika ljudskih prava nikada ne prestaje biti aktualna, s obzirom da smo svakodnevno svjedoci kršenja i pokušaja njihove zaštite. Međutim, često nismo dovoljno informirani ni o osnovnim pojmovima koje u tim prilikama susrećemo. Možda želite znati nešto više o tome ili se angažirati oko nekog konkretnog problema?

Upravo zajedničkim informiranjem, diskutiranjem i druženjem studenti na kongresu mogu pomoći afirmaciji pozitivnih vrijednosti u akademskoj zajednici, pa i u samom društvu. Istovremeno se ostvaruje vrijedna interakcija te razmjena ideja i mišljenja između studenata različitih primarnih usmjerenja, te zanimljivo i korisno iskustvo za sve uključene.

Kongres je zamišljen kao niz stručnih predavanja i studentskih izlaganja, uz koje će biti priređene različite radionice, filmska projekcija, predstava te humanitarni koncert. Dobrodošli su radovi iz svih znanstvenih grana i disciplina, a koji se na određeni način tiču problematike ljudskih prava; iz prava, filozofije, književnosti, medicine, povijesti, ekonomije, kulturologije…

Kongres de se održati od 13. do 15. svibnja 2016. na Medicinskom fakultetu, Brade Branchetta 20, u organizaciji Odbora za ljudska prava i mir udruge CroMSIC, nevladine i neprofitne udruge studenata medicine u Republici Hrvatskoj. Projekt je podržan od strane Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.