Početna - IZDVOJENO - Svjetski dan dijabetesa

Svjetski dan dijabetesa

Građani Opatije šećer u krvi mogu kontrolirati od 8,30 do 10,30 sati u srijedu 14.11. na Mrkatu

14. studenoga, desetu godinu za redom, obilježava se Svjetski dan dijabetesa sukladno preporuci Međunarodne dijabetičke federacije s ciljem osvješćivanja javnosti o javnozdravstvenom značaju ove endokrinološke bolesti i mjerama prevencije.

Obilježavanju se pridružuje, već tradicionalno, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Lions klub Opatija sa svojim partnerima: Domom zdravlja PGŽ, Ispostava Opatija- Patronažna zdravstvena zaštita; Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ; Thalassotherapijom Opatija; Salvusom d.o.o.Opatija, Gradom Opatija i općinama s područja Liburnije. Tako će se ove godine održati niz zdravstvenih akcija ( mjerenje razine šećera u krvi, tlaka, stručna predavanja, savjetovanje uz podjelu edukativnih materijala). Besplatno mjerenje šećera u krvi svim zainteresiranim građanima omogućili su Lions klub Opatija i Salvus d.o.o. Opatija doniranjem aparata i trakica za mjerenje šećera u krvi. Nakon mjerenja ŠUK-a svi će građani na poklon dobiti mali zdravi obrok – jabuke koje doniraju MIKULIĆ d.o.o. Matulji, VIP MARAVIĆ d.o.o. Matulji i T.O.D&L Vele Mune.

Građani Opatije mogu mjeriti šećer u krvi i dobiti savjete stručnjaka iz institucija koje sudjeluju u obilježavanju Dana dijabetesa od 8,30 do 10,30 sati u srijedu 14.11. ispred opatijske tržnice. Isti dan popodne s početkom u 17 sati u prostorima GDCK Opatija, Rakovčeva 15, održat će se  dva stručna predavanja:  doc.dr.sc. Sandre Pavičić Žeželj iz NZJZ PGŽ „Prehrana oboljelih od dijabetesa“ i mag.nutr.clin. Nade Jakotić iz  Thalassotherapie Opatija na temu „Sindrom današnjice“.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Festival rekreacije – video spot

Pogledajte spot sa 7. Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju 7. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i ...