Početna - IZDVOJENO - Svjetsko priznanje Društvu „Naša djeca“ Opatija
dnd opatija

Svjetsko priznanje Društvu „Naša djeca“ Opatija

Društvo „Naša djeca“ Opatija 10. prosinca u Domu lordova u Londonu primilo je visoko svjetsko priznanje organizacije Child and Youth Finance International (CYFI) u kategoriji vodstvo u civilnom društvu. Opatijski DND kao predstavnik Hrvatske izabran je u finale uz Veliku Britaniju, Tursku i Južnu Afriku, a prva nagrada dodijeljena je programu iz Turske.

Tim povodom gradonačelnik Ivo Dujmić primit će predstavnike DND-a u utorak, 15. prosinca u uredu gradonačelnika u 14 sati koji su u Londonu i primili ova bitno priznanje, a to su tajnica DND-a OpatijaSanja Škorić, Sandra Turkalj, Anja Turkalj, Kristina Tubić, zatim predsjednik Dječjeg gradskog vijeća  Ivan Tancabel i dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić.

Na svečanosti u Domu lordova, koju je vodila Valerie Howarth, barunica Howarth od Brecklanda, najboljima su dodijeljene nagrade te su pohvaljeni svi finalisti za doprinos i rad za bolju budućnost djece i mladih iz cijeloga svijeta, a čestitao im je i veleposlanik Hrvatske u Velikoj Britaniji dr. Ivan Grdešić.

CYFI je globalna mreža posvećena razvoju i jačanju financijske sposobnosti djece i mladih u koju je uključeno 36 milijuna djece i mladih iz 125 zemalja svijeta. Dodjela nagrada promovirala je najuspješnije pojedince, državne institucije, financijske organizacije i udruge koje su radile na edukaciji i poboljšanju financijske uključenosti djece i mladih.

Dan uoči dodjele nagrada održana je interaktivna radionica na kojoj su odabrani predstavnici zemalja iz cijelog svijeta razmijenili iskustva i dostignuća iz područja financijske edukacije djece i mladih. Stručnjaci, istraživači, predstavnici banaka, predstavnici obrazovnih ustanova te udruga civilnog društva predstavili su svoje projekte i nove ideje za unaprjeđenje financijske pismenosti mladih.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...