Početna - IZDVOJENO - Tajna Lebdećeg koraka: Nacionalni folklorni ansambl Beriozka večeras nastupa na Ljetnoj
berzioka_ljetna_

Tajna Lebdećeg koraka: Nacionalni folklorni ansambl Beriozka večeras nastupa na Ljetnoj

Nacionalni folklorni ansambl Beriozka iz Rusije nastupit će danas, u četvrtak 28. kolovoza s početkom u 21.30 sati na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Beriozka je u umjetničkim krugovima prepoznata kao izvor inspiracije, simbol čistoće i grandioznosti ruske narodne umjetnosti. Njihova plesna tehnika, tzv. ”lebdeći korak”, najveća je tajna u svijetu plesa jer glasine kažu da plesači koji im se pridruže, tehniku izvođenja ne smiju otkriti ni vlastitoj obitelji.Upravo posebnost ovog koraka tijekom kojeg plesačice izgledaju kao da stoje na mjestu dok se pozornica pod njima kreće, u kombinaciji s njihovom izuzetnom ljepotom i gracioznošću, drži publiku diljem svijeta hipnotiziranu preko pola stoljeća.

Nastupili su u više od 80 zemalja, a svojim zaštitnim znakom, ”lebdećim korakom” plesačice su prešle preko 47.000 kilometara, više od opsega naše planete i ”dolebdjele” do Opatije!

Ulaznice se po cijenama od 170 i 130 kuna mogu kupiti on-line na mojekarte.hr, uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i Antikvarijatu Ex Libris u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...