Početna - IZDVOJENO - Tavanski prostor školske zgrade u Brešcima pretvara se u četiri učionice i kabinete
Foto M. KIRIGIN
Foto M. KIRIGIN

Tavanski prostor školske zgrade u Brešcima pretvara se u četiri učionice i kabinete

Uređenjem tavanskog prostora u Osnovnoj školi »Drago Gervais« u Brešcima više od dvije stotine učenika škole i nastavnici dobit će četiri nove učionice s pripadajućim kabinetima. Radovi na uređenju startat će prije kraja ove školske godine i trajati do konca kolovoza. Projekt unutarnjeg uređenja škole radio je Studio Rechner koji je u postojeći prostor prema državnim pedagoškim standardima »ugradio« tri velike učionice od 60 »kvadrata« i jednu manju za izborne predmete te kabinete za profesore, sanitarije i zajedničke prostore. Ovim ulaganjem će se, kako kaže vlasnica Studija Ira Rechner, stvoriti preduvjeti da se neki postojeći dijelovi škole funkcionalno preraspodijele pa će cijela škola biti adekvatnija potrebama djece i nastavnika.
“Broj učenika u osnovnoj školi u Brešcima raste pa se javljaju problemi s prostornim kapacitetima. S povećanjem učenika škola je došla u situaciju da bi morala prijeći u dvosmjensku nastavu zbog čega je Općina Matulji odlučila krenuti s uređenjem tavanskog prostora škole. Do sada su zamijenjeni krovni prozori, provučene su instalacije, a u što je uloženo oko 370.000 kuna. Sada smo potpisali ugovor sa sedam izvođača za građevinsko-obrtničke radove, a vrijednost cjelokupne investicije je oko 2,6 milijuna” rekla je zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj i dodala kako je u tijeku i projektiranje za energetsku obnovu škole pa će tako škola dobiti i novu fasadu i krovište, moguće već naredne godine. Ravnateljica škole Dijana Valentin navela je da će ovo ulaganje predstavljati veliki iskorak u kvaliteti nastave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas u Kastvu dežura socijalni radnik Centra za socijalnu skrb

U četvrtak, 26. svibnja, u kastavskoj Gradskoj vijećnici, Trg Lokvina 2, od 8,30 do 11,30 sati, dežurat će socijalni radnik ...