Početna - IZDVOJENO - Terasa “Parisa” u Opatiji ponovno radi, a stražnji dio hotela srušen

Terasa “Parisa” u Opatiji ponovno radi, a stražnji dio hotela srušen

Osječki poduzetnik Zdravko Josić, koji već dugi niz godina posluje na opatijskom području, tijekom jeseni prošle godine postao je vlasnik hotela Paris koji se nalazi na glavnoj opatijskoj prometnici te je već dugi niz godina ruglo u središtu grada.

To se pomalo ipak mijenja, a nakon što je nedugo nakon preuzimanja hotela u prostoru nekadašnje kavane otvoren casino, sad je u funkciju također stavljena i mnogima nekad omiljena terasa. Ona je sada dio restorana koji se nalazi u istom objektu, a nude razna jela, od pizza do grilla i woka.

Istovremeno se i nastavljaju radovi na samom hotelskom objektu. Srušen je stražnji dio hotela, no prve goste ipak neće moći primiti tijekom ove sezone, kao što je bilo spomenuto u određenim najavama. Objekt očito zahtjeva značajnija ulaganja i veće radove koje nije moguće dovršiti u tako kratkom roku.

paris-radovi

“Hotel je potpuno devastiran, što je opće poznato. Uložit ćemo u dvije podzemne etaže garaža sa sto parkirnih mjesta, u ugostiteljske sadržaje, restoran i wine bar te trgovinu vinima s obzirom da moja obitelj ima jednu od najpoznatijih vinarija u Hrvatskoj. Vina Josić prepoznata su i na europskom tržištu i kod nas. Uredit ćemo 110 soba i dovesti ih na razinu četiri zvjezdice, želimo napraviti spa centar s kozmetičkim i frizerskim salonom i naravno otvorenim i zatvorenim bazenom, te polivalentnu dvoranu za kongrese i poslovne sastanke”, rekao je nedavno Josić u razgovoru za Novi list.

“Putujem stalno po svijetu i Hrvatskoj. Za Opatiju bih rekao da malo kasni, ali nitko joj ne može uzeti ovu poziciju, infrastrukturu i ljepotu. Međutim, u zadnjih godinu-dvije se primjećuje jako brzi priključak ostalim gradovima, kao primjerice Dubrovniku i Rovinju. Vjerujem da ćemo za godinu-dvije biti na tom nivou. Smatram da su ipak najveći nedostatak Opatije plaže. S kupalištima Lido i Angiolina se puno dobilo, no potrebno je što prije urediti i kupalište Slatina. Turisti koji u Opatiju dolaze vrlo često kažu kako ih Opatija konfiguracijski i infrastrukturno podsjeća na Monte Carlo, a njihovo mišljenje dijelim i ja nakon što sam u nekoliko navrata posjetio i doživio Monte Carlo. Siguran sam da s malo glamura i ulaganja u infrastrukturu, Opatija može vrlo brzo biti mali Monte Carlo”, ističe Josić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...