Početna - IZDVOJENO - Tijekom ljeta održavaju se radovi na objektima školskog i predškolskog odgoja
Vrtic Krnjevo
web

Tijekom ljeta održavaju se radovi na objektima školskog i predškolskog odgoja

Tijekom srpnja i kolovoza izvodit će se radovi u 12 školskih i 15 predškolskih objekata Grada Rijeke, za što će se iz gradskog proračuna, ali i drugih izvora izdvojiti 3,8 milijuna kuna. Većinom se radi o sanacijskim radovima, a najveći zahvat vrijedan čak 2,2 milijuna kuna odnosi se na energetsku obnovu pročelja OŠ Vladimir Gortan.

Za uređenje vrtića 737 tisuća kuna
Za radove na 15 vrtićkih objekata iz gradskog proračuna izdvojit će se 737.475,67 kuna. U vrtiću Zamet izvest će se 87 tisuća kuna vrijedni ličilački, keramičarski, stolarski i vodoinstalaterski radovi, sa 74 tisuće kuna obavit će se ličilački i stolarski radovi na vrtiću Maestral, a s 45 tisuća kuna ličilački i alumobravarijski radovi na vrtiću Vežica. S 43 tisuće kuna financirati ličilački, keramičarski i stolarski radovi na vrtiću Krnjevo.

Stolarski i stolarskih i popodopolagačkih radova u vrtiću Podmurvice stajat će 91 tisuću kuna, a za iste radove u vrtiću Rastočine izdvojit će se 97 tisuća kuna. Ličilački i keramičarski radovi u vrtiću Bulevard stajat će 67 tisuća kuna, a isti radovi u vrtiću Krijesnica stajat će 35 te u vrtiću Turnić 51 tisuću kuna. S po 24 tisuće kuna financirat će se ličilački radovi u vrtićima Galeb i Mlaka, dok će u Veseljku stolarski radovi zahtijevati izdvajanje od 7 tisuća kuna, a u Pčelicama 27 tisuća kuna. Za vrtić Mirta izdvojit će se 54 tisuća kuna za ličilačke i vodoinstalaterske radove, a za vrtiću Grdelin 12 tisuća kuna za instalaterske radove.

Uređenje učionica, sportskih dvorana, sanitarnih čvorova…
Za radove na 11 školskih objekata iz gradskog proračuna te Zaklade “Hrvatska za djecu” izdvojit će se 914.315,00 kuna. U OŠ Nikola Tesla uređuje se EU učionica vrijedna 200 tisuća kuna, uređenje sportske dvorane OŠ TURNIĆ stajat će 100 tisuća kuna, a unutarnje uređenje sportske dvorane OŠ Brajda vrijedno je 250 tisuća kuna.

U nekoliko škola izvest će se podopolagački radovi, i to u OŠ Gelsi (45 tisuća kuna), OŠ Eugen Kumičić (27 tisuća kuna), OŠ Fran Franković (26 tisuća kuna), OŠ Pehlin (63 tisuća kuna). U OŠ San Nicolo izvest će se alumobravarski radovi vrijedni 27 tisuća kuna, dok će se sanitarni čvorovi uređivati u OŠ Škurinje (40 tisuća kuna) te u OŠ Belvedere (40 tisuća kuna).

Sanitarni čvor za osobe s invaliditetom uređivat će se u OŠ Kantrida, a radove vrijedne 85 tisuća kuna financira Zaklada “Hrvatska za djecu”.

Energetska obnova pročelja OŠ Vladimir Gortan
U tijeku su radovi na energetskoj obnovi OŠ Vladimir Gortan, čiji je rok završetka 2. rujna. Radove vrijedne 2,2 milijuna kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. OŠ Vladimir Gortan Projektom je predviđena sanacija pročelja objekta izradom novog ETICS fasadnog sustava u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti objekta. Na taj način postiže se viši energetski razred te se smanjuje se ukupna potrošnja toplinske energije za 56 posto, a emisije CO2 smanjuju se za 75,70 t/god.

Radove koordinira Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...