Početna - GOSPODARSTVO - Tijekom prvih pet mjeseci 2021. godine na Kvarneru ostvareno više od 600.000 noćenja

Tijekom prvih pet mjeseci 2021. godine na Kvarneru ostvareno više od 600.000 noćenja

Prema podacima sustava eVisitor na Kvarneru je u prvih pet mjeseci 2021. godine ostvareno više o 600.000 tisuća noćenja što je 30% više u odnosu na isto razdoblje 2020. godine odnosno 40% ostvarenih noćenja usporedimo li s rekordnom 2019. godinom.
Najviše noćenja ostvarili su domaći gosti (234.000 što je 75% ostvarenih noćenja usporedimo li s 2019. godinom), slijede iz gosti iz Njemačke (više od 126.500 noćenja) i gosti iz Slovenije (66.000 noćenja).
Otok Krk, Opatijska rivijera i Cresko-lošinjski otoci bile su najtraženije destinacije. Kada govorimo o vrsti smještajnih objekata, od siječnja do svibnja, najviše noćenja ostvareno je u obiteljskom smještaju (216.000 noćenja), hotelima (157.000 noćenja) te kampovima (126.500 noćenja).
“Sredinom svibnja s postepenim smirivanjem epidemiološke situacije, mnoge europske zemlje krenule su s popuštanjem mjera. Na Kvarneru smo zato tijekom svibnja počeli bilježiti stabilan i osjetniji rast noćenja –primjerice u prvom tjednu mjeseca svibnja ostvarili smo oko 36.000 noćenja, dok se taj broj popeo na gotovo 120.000 ostvarenih noćenja koliko je ostvareno u zadnjem tjednu svibnja. Dnevno na Kvarneru u posljednjim danima boravi oko 20.000gostiju, a jako nas veseli da su nam se vjerni gosti iz Njemačke vratili u velikom broju i u svibnju drže prvo mjesto po broju ostvarenih noćenja (104.000 noćenja, udjel od 36% u ukupnim noćenjima)”, govori direktorica Peršić Živadinov.
Brojna istraživanja nam govore kako gosti žele i imaju potrebu putovati, posebice na ljeto. Primjerice, Europska putnička komisija (ETC) govori kako čak 56% Europljana do kraja kolovoza planira putovati unutar Europe. I analize TUI-ja potvrđuju nam da će gosti birati destinacije koje su lako i brzo dostupne automobilima, a pri tome „last-minute“ booking i mogućnost izmjene termina boravka u bilo kojem trenutku bez dodatnih troškova bit će skoro pa ključni u odlukama gostiju. Analize platforme Booking.com također pokazuju da se 79% ispitanika veseli ponovnim putovanjima nakon razdoblja izolacija i brojnih ograničenja u kretanju, dok 64% ispitanika kaže da su im sada putovanja još i važnija nego prije pandemije.
“Od početka 2021. godine odradili smo niz virtualnih prezentacija i predstavljanja. Sami sudionici tih prezentacija, bilo da su to predstavnici touroperatora, agenti ili predstavnici medija, potvrdili su nam da gosti žele i imaju potrebu putovati. Zato Turistička zajednica Kvarnera i tijekom lipnja nastavlja s predstavljanjem regije kroz prezentacije i kampanje oglašavanja. Zahvaljujući i EU digitalnim COVID potvrdama te sve većoj procijepljenosti stanovništva EU, vjerujemo da će se kretanje između država, posebice na razini EU, uvelike olakšati i potaknuti goste na toliko željena putovanja i odmor. U suradnji s županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i Domom zdravlja nastavljamo s organizacijom lokacija za provođenje testiranja na COVID-19. Uskoro kreću s radom i dodatne turističke ambulante u kojima će gosti također moći odraditi testiranja, a brojni smještajni objekti – hoteli i kampovi – provode testiranja na COVID-19 samo za svoje goste, i to na licu mjesta. Na taj način se trudimo gostima osigurati bezbrižan i siguran boravak na Kvarneru. Gosti uvijek traže kvalitetu, koja im ujedno daje osjećaj sigurnosti i zaštićenosti u destinaciji, na svim razinama. Uz sve to, blizina i dostupnost Kvarnera zasigurno i u 2021. godini ostaju naš važan imperativ”, ističe direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...